Változtat a Librán a Facebook

Változtat a Librán a Facebook

2020. március 5. 22:06, Csütörtök
A társaság a szabályozó hatóságok nyomására volt kénytelen módosítani az elképzelésén.

A The Information és a Bloomberg értesülései alapján a Facebook megváltoztatta a Libra nevű kriptovaluta-projektjét és úgy döntött, hogy a jövőben a felhasználók a Libra zsetonok mellett az államilag támogatott devizák, például az amerikai dollár és az euró digitális érméit is megszerezhetik majd. E lépésnek köszönhetően a Libra egy olyan átfogó fizetési hálózattá válhat, amelyben számos deviza lesz elérhető.

Emellett a társaság azt tervezi, hogy létrehoz egy digitális pénztárcát, amelynek segítségével az emberek elintézhetik az internetes bevásárlásaikat, valamint pénzt küldhetnek és fogadhatnak. Az utóbbi szolgáltatás a tervezettnél sokkal később, június helyett csupán októbertől lesz hozzáférhető. A vállalat szóvivője a Reuters megkeresésére válaszul megerősítette a kiszivárgott információkat.

A Libra Szövetség is előrelépést könyvelhetett el, ugyanis rövid időn belül - a Shopify nevű kanadai elektronikus kereskedelmi platform februári csatlakozása után - újabb cég vált a tagjává, a kriptovaluták kereskedelmével foglalkozó Tagomi Trading LLC.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások