Bloodshot - méltatlan búcsú a moziktól

Bloodshot - méltatlan búcsú a moziktól

2020. március 31. 13:43, Kedd
A mozik bezárása előtti utolsó élményünk lehetett a Vin Diesel nevével fémjelzett Bloodshot, mely megtekintése után sokan valószínű egy darabig amúgy sem akarnának moziba menni. A Bloodshot egy nagyon gyenge "szuperhős-film", melynek minden elemébe bele lehet kötni.

Hogy tetszett a Bloodshot?
Tetszett, jó film volt
Közepes lett
Nem tetszett
Nem láttam
Vin Diesel karrierje leggyengébb időszakát produkálja, ami nem kis teljesítmény egy egykoron nagyon gyorsan Hollywood élvonalába berobbanó egykori kidobótól. Diesel a Halálos iramban sorozat újabb részei mellett hangszínészkedésen túl mást nem nagyon tud produkálni, pedig próbálkozik. Az xXx harmadik részét szerintem már ő maga is megbánta, a Riddick pedig alapból nem volt rossz, de egyszerűen nem elég érdekes karakter három filmhez. Az utolsó boszorkányvadászról pedig nem érdemes szót ejteni, mert bár készül a folytatás, de túl sok vizet nem zavart a mozikban.

A Bloodshot egy képregényfilm, melynek alapját a Valiant Comics ismertebb sorozata adja. Bár nincs a DC vagy Marvel univerzum ismertségi szintjén a karakter és az egész univerzum, de azért nem volt rossz választás a szuperkatona történetének felkarolása. Az alapsztori szerint Ray Garrison egy igazi elit harcos, akit azonban az egyik bevetésen megölnek. A nanotechnológia segítségével azonban szuperkatonát alkotnak belőle, akit a cég a saját céljaira akar felhasználni, különböző emlékek beültetésével. Bloodshot azonban "tudatára ébred" és alkotói ellen fordul.

Nem nagyon ismerem a képregényeket, de kis kutatómunka után kiderült, hogy az eredettörténet nagyjából megegyezik a füzetben olvashatóval. Azonban a megvalósítással nagyon nagy gondok vannak. Alapból Diesel nem a legjobb választás a szerepre, hiszen látványosan csak egy arca van és az nem mindig illik a helyzethez. Nem is nagyon tudja kibontani a karakterét és láthatóan csak szerencsétlenkedik. Ebben sajnos a forgatókönyv is nagy segítségére van, hiszen nem ad kapaszkodókat és nagyon abszurd módon építik fel a helyzetet.


Most egy ideig nem láttok...

Mivel az előzetes már lelőtte, hogy hősünk folyamatosan újabb és újabb emlékeket kap, így meglehetősen unatkozva szemléljük, mire hősünk rádöbben erre a tényre. Ehhez nem túl érdekes akciójelenetek társulnak, melyek közül talán csak egyet tudunk majd felidézni pár hét múlva. Diesel ellenfelei közül Guy Pearce érdemel említést, aki kisujjból hozza a gonosztevő alakját - miután persze rátalált. Olyan érzésem volt ugyanis, mintha a próbafelvételek közül is beraktak volna párat az első pár snittbe.

Nem is nagyon érdemes többet foglalkozni a Bloodshot világával, hiszen már megnézni úgysem tudjuk... de ezt ne is bánja senki. Inkább maradjon otthon és válasszon az otthoni szolgáltatók kínálatából egy jobb sorozatot és azzal töltse az idejét. Diesel pedig elgondolkodhatna egy ügynökcserén, hiszen a Halálos iramban sorozat egyik legjobb epizódjában nem szerepel (Hobbs & Shaw) és a szóló próbálkozásai rendre bebuknak. Megérdemelten.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Bloodshot (Bloodshot)
szinkronizált, amerikai fantasztikus akciófilm, dráma, 109 perc, 2020
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Dave Wilson
Forgatókönyvíró: Eric Heisserer, Jeff Wadlow
Producer: Toby Jaffe, Neal H. Moritz
Operatőr: Jacques Jouffret

Vin Diesel (Ray Garrison / Bloodshot)
Eiza González (Katie / KT)
Sam Heughan (Jimmy Dalton)
Toby Kebbell (Martin Axe)
Guy Pearce (Dr. Emil Harting)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások