Karantévézés - az első napok

Karantévézés - az első napok

2020. április 3. 16:07, Péntek
Mivel közeledhet a végleges kijárási tilalom, így érdemes megnézni, hogy az otthoni tévézés milyen lehetőségeket nyújt. Jelen cikkben a Netflix kínálatából szemezgetünk.

Jelen pillanatban kijárási korlátozás van érvényben és mindenki osztja, hogy #maradjotthon, így feltehetően most mindenki elgondolkodik, melyik otthoni szolgáltatóra érdemes előfizetni. Nos, hazánkban elsősorban a Netflix és az HBO Go verseng az otthon maradottak pénzéért és mi most az előbbi kínálatából ajánlunk néhány címet. Persze a mostani lista csak pár kedvencet tartalmaz, de ezek olyanok, amiket mindenképpen érdemes megnézni.

I am Not Okay with This

Kezdjük rögtön egy komolyabb darabbal. Az I Am Not Okay With This egy tinédzser lány története, akiről kiderül, hogy nem teljesen átlagos. A tinédzser-lét olyan mindennapi kihívásaival is szembe kell nézzen, mint a szerelme, az egyik szülő elvesztése vagy éppen a testi változások. A sorozat első körben a Carrie-t idézi fel bennünk, ám szerencsére nem egy klónról van szó. Ennek két oka is van: a két főszereplő.


Az Az két filmjében megismert Sophia Lillis nagyon jól alakítja a kissé különc tinit, aki megdöbben saját erején. Remekül egészíti ki őt a szintén érdekes figurát hozó Wyatt Oleff, aki Stan képében lesz barát-szerető-lelkitárs. A hét részes első évad remek felvezetés, várjuk a másodikat. A sorozathoz magyar szinkron is választható, mely elég jól sikerült.

A jó hely

Őszintén megvallom, hogy a The Good Place volt az első, amit a Netflixen elkezdtem nézni és iszonyatosan imádtam. A Jó Hely a túlvilági létről szól, elég érdekes alaphelyzetet kínálva. Az első évadban négy hősünk kerül a Jó helyre és szép lassan rájönnek, hogy valami hiba történhetett, összekeverték őket valaki mással. Persze szép lassan mindenre fény derül és a négy évados sorozat alatt a kezdeti lazább hangulat után egészen komoly mondanivalók is felkerülnek a palettára.


Például mi alapján lehet értékelni azt, hogy az ember jó vagy rossz volt életében? Melyik cselekedet milyen hatással van a világra? Persze ehhez hozzájárul a jól összerakott gárda is. Kristen Bell zsigerből hozza a tapló vidékit csajt, míg Ted Danson a túlvilági építésznek ad egy különleges sármot. A sorozat csak feliratosan érhető el, a négy évaddal pedig véget is ért a történet.

V-Wars - Vérháború

Ian Somerhalder nem tud nagyon messzire kerülni a vámpíros zsánertől, hiszen a Vámpírnaplók közönségkedvenc Damon Salvatore után most egy újabb vérszívós sorozatban kapott szerepet. A V-Wars - Vérháború azonban teljesen más, mint a tinisorozat volt. Luther Swann virológus, akinek a csapata egy ősrégi vírust fedez fel az Északi-sarkon. Legjobb barátja és testőre társaságban meg is fertőződnek, de míg ő megússza, addig Michael Fayne vámpírrá válik.


A sorozat eleinte a szokásos üldözéses metódussal dolgozik, ám a felétől átvált egy X-Men mutánsos vonalra. Azaz ha egy új és az embernél erősebb faj megjelenik, hogy alakul át a hierarchia? Meddig van jogunk egy új fajt kiiírtani? Ehhez hasonló kérdéseket vet fel és ad egyébként értelmes válaszokat. A sorozat egy szinkronos évadot kapott eddig, de remélhetőleg jön a második.

Lost Girls

Az első karantévézős cikket egy filmmel zárjuk, az Elveszett lányok megtörtént eseményeket mutat be. Egy anyuka egyedül neveli két lányát, a harmadik pedig prostituáltként dolgozik. Mikor utóbbi eltűnik, a hatóságok láthatóan nem foglakoznak a dologgal. Az anyuka feldühödik és saját kezébe veszi az irányítást. Azonban a nyomozás során egyre több részlet derül ki, melyek egy mélyebb bűnesetet tárnak fel.


A film egy vérbeli dráma, melyet Amy Ryan visz el a hátán. A megtört és kétes életet élő anya alakjában nagyot játszik és nem tudjuk eldönteni, megvessük őt vagy sajnáljuk. A mű nem túl tempós, szép lassan halad előre, a kifejlet pedig életszerű - ami nem csoda, hiszen megtörtént eseményeket mutat be.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások