Kaliforniában is tesztelhető a visszapillantó tükör nélküli jármű

Kaliforniában is tesztelhető a visszapillantó tükör nélküli jármű

2020. április 13. 12:44, Hétfő
A fejlesztőcég biztonsági sofőr nélkül is kipróbálhatja a csomagszállító gépkocsit.

A Nuro AI február végén megkapta az amerikai közlekedési minisztériumhoz tartozó National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) különleges közúti közlekedési engedélyét. A dokumentum két évre érvényes, 5000 autóra vonatkozik, s lehetővé teszi, hogy a szélvédő, visszapillantó tükör és kamera nélküli, R2 típusú jármű forgalomba állhasson. A tervek alapján az első gépkocsi az első negyedévben jelenhet meg Houston útjain.

Most David Estrada, a Nuro AI jogi igazgatója a Medium.com-on megjelent cikkében azt ecsetelte, hogy Kalifornia engedélyezte a startupnak, hogy a különleges autóit vészhelyzetben beavatkozni tudó biztonsági sofőr nélkül is tesztelhesse az állam területén, így többek között akár a Szilícium-völgyben is. Az R2-ben egyébként nincs ülés a biztonsági vezető számára, mert az egész belső teret a szállított csomagok számára alakították ki.

A menedzser kifejtette, hogy a koronavírus-járvány miatt felerősödött az igény az olyan szállítási szolgáltatások iránt, amelyek lehetővé teszik az emberi érintkezések elkerülését. Az első teszteket Mountain View városában és annak környékén végzik majd, de csak akkor, ha a jelenlegi kaliforniai kijárási korlátozásokat visszavonták. A következő lépésük pedig az lesz, hogy a tesztelési engedélyt megszerzik az összes amerikai szövetségi állam esetében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások