Ötezer robotot rendelt a BMW

Ötezer robotot rendelt a BMW

2020. április 16. 23:16, Csütörtök
A karantén miatti teljes leállás miatt valószínűleg jelentősen lerövidült a robotok árának megtérülési ideje. A gépeket a KUKA szállítja le a konszernnek.

A robotok gyártására specializálódott augsburgi vállalat bejelentette, hogy egy most megkötött szerződés keretében a BMW AG ötezer terméket rendelt tőle. A robotokat a tervek alapján új gyártósorokon és üzemekben fogják alkalmazni, s a következő esztendőkben egyaránt komoly szerephez fognak jutni a meglévő és a jövőbeli modellek készítése során. A BMW az új robotokra elsősorban a karosszériagyártásban számít majd.

A szerződés értelmében a KUKA emellett számos további innovatív terméket, például lineáris egységeket fog szállítani a BMW számára. A lineáris egységek jelentős mértékben megnövelik az ipari robotok munkaterületét és ugyanazokkal a modulokkal vezérelhetők, mint maguk a gépek is. Ezért nincs szükség kiegészítő megoldásokra és a berendezések zökkenőmentesen integrálhatók a munkafolyamatokba, ráadásul sokkal hatékonyabbá teszik azokat. A megkötött megállapodás részeként a KUKA energiaellátó csomagokat szintén szállít a BMW-nek.

Peter Mohnen, a KUKA AG vezérigazgatója kijelentette, hogy a megszerzett tudásukkal hosszú évek óta az autóipar tapasztalt partnerének számítanak. A BMW már több mint 40 éve épít az általuk kifejlesztett technológiákra, ezért is örülnek annak, hogy folytatódik ez a sikeres partnerség. A KUKA-nak számos autóipari ügyfele van, így a BMW mellett a Chrysler, a Daimler AG, a Ford, a General Motors, a Volkswagen és a Volvo.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások