Az 5G lett az új ellenség

Az 5G lett az új ellenség

2020. április 21. 20:24, Kedd
Ez lenne a legviccesebb koronavírus összeesküvés-elmélet, ha a hatására nem gyújtanák fel egyre több országban az 5G-adótornyokat.

Az elmúlt hónapokban Nagy-Britanniában és számos más államban is sor került már ilyen jellegű akciókra. A szerelőket 80 alkalommal zaklatták, közölte a Mobile UK kereskedelmi csoport. Úgy tűnik, hogy a felhasználók egy része az 5G szabványt tartja az új ellenségnek, amely ellen gyakorlatilag minden módszerrel harcolni kell.

Nagy-Britanniában az első támadások alkalmával még mindenki meglepődött, de néhány héten belül gyökeresen megváltozott a helyzet, mert több mint 60 adótornyot borítottak lángba az elkövetők. Hasonló akciókat jegyeztek fel a hatóságok Hollandiában, Cipruson és Írországban. A támadások hátterében egy online fórumokban népszerűsített összeesküvés-elmélet áll, amelynek lényege, hogy közvetlen összefüggés van a koronavírus terjedése és az 5G-hálózat kiépítése között. Az egyik összeesküvéselmélet szerint az 5G-sugárzás megöli az embereket és a járvány csupán egy kampány, amely az áldozatok számának eltussolására szolgál. Egy másik hagymázas teória szerint az 5G gyengíti az immunrendszert, ezáltal pedig megkönnyíti a vírus terjedését.


Dr. Simon Clarke, a Readingi Egyetem munkatársa közölte, hogy az, hogy a technika gyengíti az immunrendszert nemes egyszerűséggel "teljes baromság". Az elméletet valódinak tartó embereknek elég lenne azt a kérdést feltenni, hogy olyan fejletlen államok és régiók, ahol az 5G-t még nem is tesztelték, hogyan lehetnek gócpontok. A szakember azt elismerte, hogy a sugárzás képes felforrósítani a sejteket, de a mobilsugárzás nem elegendő ahhoz, hogy befolyásolja az immunrendszert.

Arról, hogy a mobilsugárzás káros-e vagy sem és ha igen, milyen mértékben, évek óta tudományos vita folyik. Azonban az biztos, hogy az 5G-adótornyok felgyújtása nem oldja meg a helyzetet. A támadások mindenesetre arra kiválóak voltak, hogy a hálózatüzemeltetők aggódni kezdjenek. A Vodafone szóvivője kijelentette, hogy Nagy-Britanniában néhány esetben sikerült megrongálni a távközlési infrastruktúrát, de semmilyen tudományos bizonyítékok nincsenek a hangoztatott dolgokra. Az 5G pedig a fizikai alapelveiben egyáltalán nem különbözik a korábbi rádiótechnológiáktól, és azokhoz hasonlóan teljesen biztonságos. A vállalat mindezek ellenére konstruktívan áll a felvetésekhez és komolyan veszi az emberek aggodalmait.

Listázás a fórumban