Best Game of 2000

Best Game of 2000

2001. január 3. 01:50, Szerda
A tekintélyes website, a Voodoo Extreme minden évben több kategóriában díjazza az adott évben megjelent játékokat, a legjobb pedig megkapja a megtisztelő "Best Game of 2000" díjat.

Mint az eddigiekben mindig, most is hat kategóriában osztottak díjakat, külön-külön szerepeltek a versenyben a szerepjátékok, az akciójátékok, a kalandjátékok, a stratégiai játékok, a sportjátékok, valamint a first person shooter-ek, és végül a kategóriánkénti helyezettek közül kerülhettek ki az általánosan legjobb játékok. A bíróknak nem lehetett könnyű dolguk, hiszen az elmúlt évben sok kiváló program látott napvilágot. Én személy szerint azért hiányolom például a szimulátorok kategóriáját, de most nézzük inkább, milyen eredmények születtek!

A Voodoo Extreme site bírái szerint a 2000-es év legjobb játéka az ION Storm féle Deus Ex lett, mely azt iszem nem véletlenül kapta ezt a nagy elismerést, míg a második helyre a Monolith Studios No One Lives Forever című nagysikerű FPS-e került. A dobogó harmadik helyére szorult az elmúlt év legsikeresebb szerepjátéka, a BioWare csapat Baldur's Gate II című programja, a negyedik helyen a Shiny Entertainment féle Sacrifice, míg az ötödik helyen a Planet Moon Studios műve, a Giants: Citizen Kabuto végzett.

A szerepjáték kategóriában nagy hangsúllyal vették figyelembe a játékok grafikáját, multiplayer részét, stabilitását, hangját és legfőképpen a sztoriját. Ezek alapján nem is volt kétséges, hogy a Baldur's Gate II végez majd az első helyen, a Deus Ex lett a második, míg az Icewind Dale végzett a harmadik helyen.

A 2000-es év legjobb akciójátéka a Giants: Citizen Kabuto lett, a második helyet pedig a nagy várakozás övezte Diablo II szerezte meg; a harmadik a Microsoft féle MechWarrior4: Vengeance című program lett.

A kalandjátékok kategóriájában értelemszerűen a forgatókönyv volt az elsődleges szempont, ami alapján megítélték a játékokat, így idén a nagysikerű Escape from Monkey Island lett a favorit. A második helyen a The Longest Journey végzett, míg harmadik helyezetett nem neveztek meg, pedig több induló is esélyes volt erre a helyre.

A stratégiai játékok közül most a Sacrifice bizonyult a legjobbnak. Második lett az életszimulátornak is becézett The Sims, a harmadik pedig a Homeworld: Cataclysm lett.

A sportjátékok kategóriájában az EA Sports üdvöskéje, az NHL 2001 szerepelt a legjobban, a Tony Hawk's Pro Skater 2 című program lett a második, míg érdekes módon ebben a kategóriában lett harmadik a Need for Speed: Porsche Unleashed.

Végül a first person shooterek népes táborából az év vége felé napvilágott látott No One Lives Forever lett az első, második lett a Deus Ex (a játék több kategóriában indult), míg a harmadik hely boldog tulajdonosa az elég véres Soldier of Fortune lett.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások