Kínai hackertámadások érik az amerikai egészségügyet

Kínai hackertámadások érik az amerikai egészségügyet

2020. május 13. 18:57, Szerda
Kínai hackertámadások veszélyére figyelmeztette az amerikai egészségügyet az Egyesült Államok belbiztonsági minisztériuma és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

A tárca és az FBI kiberbiztonsággal foglalkozó részlegei szerint Kína "valószínű célkeresztjében" vannak az ország azon intézményei - kórházak, kutatóintézetek, egészségügyi szolgáltatók, patikák -, amelyek a koronavírus-járványra adandó válasszal foglalkoznak. "Kína próbálkozásai komoly fenyegetést jelentenek" - fogalmaztak a szerdai közleményben, jelezve, hogy a lehetséges érintetteknek "meg kell tenniük a szükséges lépéseket (számítógépes) rendszereik védelmében". Egyben felszólították ezen intézményeket, hogy bármilyen gyanús jelről azonnal tájékoztassák az illetékes szerveket.

Kifejtették, hogy az amerikai hatóságok a kínai kormányzathoz köthető "kiberszereplőket és nem hagyományos adathalászokat figyeltek meg, amint értékes szellemi tulajdont és adatokat próbáltak törvénytelenül megszerezni oltóanyagokkal, gyógymódokkal és vírustesztekkel kapcsolatban". Mindez a kommüniké szerint "veszélybe sodorja a biztonságos és hatékony kezelési lehetőségeket".

Amerikai sajtójelentések szerint az utóbbi napokban többször is felhívták a figyelmet arra, hogy kínai hackerek megpróbálnak hozzáférni a Covid-19-re vonatkozó amerikai kutatásokhoz. Washingtoni tisztségviselők többször jelezték a nyilvánosság előtt is, hogy egyre több számítógépes támadás ér kormányzati hivatalokat és egészségügyi intézményeket egyes országok és bűnözői csoportok részéről.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások