Kínai gyártóknál jön a Snapdragon 865 Plus

Kínai gyártóknál jön a Snapdragon 865 Plus

2020. július 25. 11:48, Szombat
Két jól ismert név alkalmazza először a friss típust, amely az asztalihoz hasonló élményt nyújt.

A Qualcomm meglehetősen aktív volt az utóbbi hetekben, hiszen míg június második felében egy olcsóbb fejlesztés érkezését jelentették be, addig július elején már az új zászlóshajó részleteit ismertették, néhány érdekes adattal egyetemben.

Ez utóbbiról természetesen szintén megjelent egy hivatalos közlemény, amelyben már a Snapdragon 865 Plus főbb jellemzőit vehetjük szemügyre. A chip (nevének megfelelően) az eredeti típus további optimalizációjaként jelenik meg, elsősorban a játékok terén növelve a teljesítményt, amely a cég állítása szerint 10 százalékkal lesz itt nagyobb. Ezzel már megközelítik azt a szintet, amit az asztali gépek szegmensében megszokhattunk, bár itt nyilván az lesz a döntő, hogy a hétköznapokban ez mennyire látszik meg – mindenesetre az is kiderült, hogy az elődhöz hasonlóan az opcionálisan csatlakoztatható X55 modem lesz a felelős az 5G támogatásáért, a letöltéseknél 7,5, a feltöltéseknél pedig 3 Gbps-os elméleti plafonnal.

A játékok még jobb támogatása érdekében elérhető lesz minden olyan funkció, amely a Snapdragon Elite Gaming csomag keretében jelenleg létezik, ebbe természetesen a HDR is beletartozik. A Qualcomm az alkalmazással kapcsolatban egyelőre annyit árult el, hogy a harmadik negyedév során több jól ismert név is bejelenti majd első ilyen megoldásait (okostelefonok formájában), közben azonban mind az Asus, mind pedig a Lenovo jelezte, hogy ők az elsők között jelennének meg ezen a téren, előbbi gyártó ugyanis a ROG Phone 3, utóbbi pedig a Legion márka esetében venné át az új csúcs-chipet. A ROG Phone 3 főbb részleteit néhány héten belül ismertetik, ezt nem sokkal később követné a hivatalos megjelenés, vagyis ehhez már viszonylag közel vagyunk.

A nagy rivális MediaTek eközben egy kifejezetten olcsóbb 5G-chip várható érkezését jelezte a nagyközönségnek, amely a belépő szinten tenné elérhetővé az ötödik generációs kapcsolatot. Ennek megjelenése még a hónap vége előtt várható, így a harmadik negyedben a szerényebb telefonok is csatlakozhatnak majd az új érához.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások