84 centis kijelző kerül a Cadillac Lyriqbe

84 centis kijelző kerül a Cadillac Lyriqbe

2020. július 22. 09:04, Szerda
Ez a legnagyobb képernyő, amelyet elektromos autóba valaha beépítettek.

Bill Thompson, a General Motors felhasználói interfészekért felelős termékmenedzsere elmondta, hogy a Cadillac Lyriq modellek műszerfalába 33 hüvelyk (körülbelül 84 centiméter) hosszú és közel 5 hüvelyk (13 centiméter) széles kijelzőt szerelnek be, amely három különböző zónába felosztott hajlított üveg lesz. A kormánytól balra lévő zónában lesznek vezérelhetők az olyan funkciók, mint a világítás és a fejmagasságban lévő képernyő (HUD). Ezt követi a kormány mögött található digitális kombinált eszköz, majd az utastérhez kapcsolódó, valamint a navigációs és informatikai-szórakoztató funkciókat felvonultató rész. Az egyes zónák nem különülnek el élesen egymástól.


Ha a gépkocsi megáll, akkor a teljes kijelző használhatóvá fog válni, de azt a gyártó nem közölte, hogy milyen tartalmak lesznek elérhetők a képernyőre. Az szintén ismertté vált a navigációs funkcióval kapcsolatban, hogy a sofőrtől balra jelenik majd meg egy értesítés akkor, ha a jármű nem képes feltöltés nélkül elérni a megadott úti célját és szükség van legalább egy megállásra. Minden ilyen esetben a feltöltéssel kapcsolatos kitérők és információk bekerülnek az útvonaltervbe.


Thompson közölte, hogy a Cadillac Lyriq luxus kategóriába tartozó modell lesz, amely nagyon magas felhasználói élményt fog nyújtani. Az új modell a tervek szerint 2021-től lesz megvásárolható Kínában, majd 2022-től az Amerikai Egyesült Államokban is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások