2030-ra klímasemleges lenne az Apple

2030-ra klímasemleges lenne az Apple

2020. július 29. 17:36, Szerda
A kaliforniai konszern önkéntes vállalást tett.

Az Apple bejelentette, hogy mind a beszállítói, mind a saját tekintetében 100 százalékos klímasemlegességet akar elérni 2030-ra. A társaság a globális károsanyag-kibocsátás tekintetében már most is teljesítette a célt, azonban vannak még hiányosságai, például azon a területen, hogy az egyes termékek élettartama esetében is megvalósuljon a klímasemlegesség. Mindezt azt jelentené 2030-ban az óriáscég egyik eladott készüléke sem gyakorolna semmilyen hatást a környezetre.

Tim Cook, az Apple első embere kiemelte, hogy a vállalatoknak nagy esélyük van arra, hogy segítsenek annak a fenntartható jövőnek a felépítésében, amelynek lényege, hogy meg kell óvni a Földet. Az ökológiai erőfeszítéseket előmozdító innovációk nem csupán a bolygó számára jók, hanem nekik is segítenek abban, hogy a termékeiket energiahatékonyabbá tegyék és új tiszta energiaforrásokat biztosítsanak világszerte.

A klímavédelem lehet az új innovációs korszak alapja, új munkahelyeket hozhat létre és hozzájárulhat a tartós gazdasági növekedéshez. A klímasemlegesség melletti elköteleződéssel az Apple lehet az egyik kő, amelyet bedobnak a tóba és olyan hullámokat vált ki, amelyek sokkal nagyobb változásokat indítanak el.

A társaság által ismertetett innovatív intézkedések között van a szén-dioxid-mentes terméktervezés és az újrahasznosított anyagok alkalmazása. A tavaly piacra dobott összes iPhone, iPad, Mac és Apple Watch modell újrahasznosított anyagokból készült. Az energiahatékonysági programban résztvevő beszállítók száma 2019-ben 92-re nőtt és több mint 70 partnere nyilatkozott úgy, hogy vállalják a termékek 100 százalékban megújuló energiákkal való előállítását.

Lisa Jackson, az Apple alelnöke és környezetvédelmi, valamint társadalmi kezdeményezésekért felelős vezetője Barack Obama első hivatali ideje alatt az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatalát (EPA) vezette. A menedzser elmondta, hogy azért jelentették be most a programot, mert a jelenlegi időszakban minden kihívást, legyen szó a klímaváltozásról vagy a koronavírus-járványról, csak együttműködve és innovációkkal lehet megoldani.

Jackson tavaly októberben azt nyilatkozta, hogy arra akarja használni a társaság befolyását, hogy világszerte növelje a különböző anyagok újrahasznosítását és erősítse a megújuló energiák használatát.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások