Bemutatkozott a Cadillac LYRIQ

Bemutatkozott a Cadillac LYRIQ

2020. augusztus 10. 10:23, Hétfő
A Tesla nyomába erednének az új autóval, amely szerintük jobb a riválisnál.

A jól ismert, évtizedekig abszolút elsőnek számító amerikai márka napjainkban többek között a Teslával szembeni versenyfutásra koncentrál, ennek jegyében fejlesztik saját elektromos járműveiket. Az új modell megjelenési dátumát ugyan még nem ismerjük, ez viszont szerintük megfelelő választ ad Musk cégének különböző típusaira.

A hivatalos bejelentésben a Cadillac LYRIQ főbb jellemzőin futnak végig, kiemelve a több területen elért nagy előrelépést. Itt kifejezetten a luxuskategóriában szeretnének kiemelkedőt nyújtani, amelyet leginkább a nagy, ezúttal nagyjából 480 kilométeres hatótávval, a szintén kifejezetten nagy belső kijelzővel, valamint a e-autók területén jól ismert nagy teljesítménnyel valósítanának meg. A töltés területén is igyekeznek több opciót kínálni, ezzel megfelelő módon lefedve az otthoni, vagy akár a munkahelyi alternatívát, megemlítik például a 19 kW-os Level 2, illetve a 150 kW-os gyorstöltés lehetőségét. Lesz tehát miből válogatni, ami nyilván megkönnyíti a tulajdonosok életét.

Korábban mi is írtunk a 84 centis kijelzőről, amelyet a cég illetékesei az egyik legfontosabb jellemzőként írnak le. Az autó maga kapható lesz hátsókerék-, illetve összkerékmeghajtással, ez utóbbi valószínűleg ikermotorral jelenik majd meg, bár ezzel kapcsolatban még nem láttunk hivatalos információt. A jármű a GM következő generációs EV-platformjára épül, ennek kiemelt pontja az Ultium névre keresztelt meghajtási rendszer, ám a szoftveres oldalon is több újítást kínálnak, hiszen a Super Cruise javított változata szerintük az első, valóban kéz nélküli vezetési asszisztens, amely távoli parkolási funkcióval egészül ki. A súlyeloszlás csaknem 50/50 arányú, amit elsősorban az akkumulátor megfelelő elhelyezésével érnek el, ez utóbbi pedig a nikkel, a kobalt, valamint a mangán hármasára épül, ezzel 70 százalékkal csökkentve a kobalt iránti igényt, legalábbis az eddigi GM-akkumulátorokhoz képest.

A megjelenés és a kereskedelmi ár egyelőre nem ismert, ezt az elkövetkező hónapokban árulják majd el.

Listázás a fórumban