Egyre gyengébbek a Netflix filmjei

Egyre gyengébbek a Netflix filmjei

2020. szeptember 12. 11:47, Szombat
A Project Power - A por ereje és az Éjszaka meglepetésekkel augusztus két nagy premierje a Netflixen, melyek azonban nem sikerültek túl jól. Főleg előbbi kapcsán merül fel a kérdés, hogy ezt miért kellett?

A jelek szerint a Netflix taktikája, mely szerint folyamatosan próbálja sztárokkal megtömni a filmjeit, egész egyszerűen csökkenti a minőségi filmek mennyiségét és így nem válik be. Augusztusban több nagy költségvetésű film is érkezett a kínálatba, melyek azonban elég kétes minőséget mutatnak. A Halhatatlan gárda csak a kezdet volt, hiszen a képregényes mozik sorát gyarapította a Project Power - A por ereje is, melynek valamiért muszáj volt egy béna alcímet kapnia (teszem hozzá, egy gramm por nincs benne, szóval feltehetően a fordító a Powder kifejezéssel keverte össze).

A sztori szerint New Orleans utcáin egy új drog jelent meg, melyet teljesen ingyen osztogat az "ellátó" a terjesztőknek, akik aztán 500 dolláros darabáron értékesítik tovább azt. A Power nevű tabletta amolyan gyors mutációt hoz létre, kerek 5 percig, és így az ember egy rejtett tulajdonságát hozza felszínre. Ez lehet láthatatlanság, lángoló test, sérthetetlenség, erő és még sok más. Egy zsaru szintén használni kezdi a szert, hogy így vegye fel a harcot a bűnözőkkel, miközben egy másik, titokzatos férfi bukkan fel a városban és kezdi felszámolni a terjesztőket.


Kezdjük a jó dologgal: az alapötlet nagyon jó. Az a tény, hogy ha beveszünk egy tablettát és nagyjából annyi esélyünk van arra, hogy kapunk valami képességet mint arra, hogy ott helyben felrobbanunk, izgalmas. Sajnos azonban a képességek elég egysíkúak (bár a csonttekerős harcos nagyon vagány) és a magyarázat után még érthetetlenebb például a fagyasztós vonal. Mindegy, a sztori egész jó, ahogy egyébként a zsarut alakító Joseph Gordon-Levitt is egész elfogadhatóan hozza a tőle elvárhatót.

És most jöjjön a negatívum: minden más. Jamie Foxx egész egyszerűen borzalmas, de nála már csak a kötelező tinédzsert alakító Dominique Fishback húzza lejjebb a filmet. Az hagyján, hogy egyikük sem találja a figurát, de hogy utóbbi a film több részén fogja magát és spontán rappelni kezd (mert ő akkora istenáldotta tehetség)... nos, ott elfogott a szekunder szégyenérzet. Én éreztem magam kellemetlenül a látottak miatt. Az akciók közül a végső összecsapás még elfogadható, de egyébként a többi feledhető. Ahhoz képest, hogy egy szuperképességeket megmutató akciófilmről van szó, a közel 2 órás játékidő alatt összesen talán három ilyen jelenet volt, ami rémesen kevés.

A többi időben sajnos megy az időhúzás, a súly nélküli karakterek értelmetlen építési kísérlete és már várjuk, hogy mégis mikor kapunk valami akciót. Sajnos a Project Power - A por ereje nagy csalódás, mert hiszen nem igazán tud a remek alapötletből egy izgalmas és értelmes filmet megalkotni. Tízes skálán egy gyenge ötöst érdemel.

A másik film az Éjszaka meglepetésekkel címet kapta és bár nincsenek megtömve nagy sztárokkal, de minden arcot ismerhetünk valahonnan. Láthatóan a Kémkölykök vonalán elindulva adott egy család, ahol az egyik este elrabolják anyut és aput. A gyerekek két barátjukkal indulnak el kideríteni, vajon mi is történt.

Tehát egy szimpla családi filmről van szó, mely egyébként nem is lenne baj, ha nem lenne benne két óriási félre-casting. A legidősebb lányt alakító Sadie Stanley hiteltelen és egy nagy baklövés. Főleg a többi gyerekkel való közös jeleneteikben jön ez ki, hiszen a többi három színész (Maxwell Simkins, Cree Cicchino, Lucas Jaye) lubickol a karakterében.


A másik nagy hiba Ken Marino, az apuka, aki annyira idegesítő, hogy az már őrületet okozhat. Az egész film során szinte csak ostoba lépéseivel hátráltat mindenkit és akasztja meg a cselekményt is. A kevesebb néha több, így ha a film felénél kicsit hátrébb tolták volna a karaktert, sokkal jobban ütött volna a néha valóban szellemes jelenléte. A többiek elfogadhatók, bár maga a cselekmény elég gyenge lábakon áll. Mindössze 100 perces a film, ami manapság ritkaság. Szóval az Éjszaka meglepetésekkel sem váltja meg a világot, de ha a két film közül kell választani, inkább ezt ajánlom.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások