120 wattos töltéssel jön a Xiaomi Mi 10 Ultra

120 wattos töltéssel jön a Xiaomi Mi 10 Ultra

2020. augusztus 16. 14:50, Vasárnap
Az akkumulátor és a kamerák kapcsán kapunk további előrelépést, néhány kitétellel.

A Xiaomi még februárban rántotta le a leplet az Mi 10 és Mi 10 Pro okostelefonokról, amelyek kifejezetten csúcskategóriás hardverrel futottak be. Most megérkezett a család legújabb tagja, amely a fenti két területen kínál előrelépést, ám itt tekintettel kell lennünk az egyre szaporodó kritikákra és figyelmeztetésekre is.

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy az egyre brutálisabb gyorstöltési technikák erőltetése kifejezetten káros, legalábbis a hordozható készülékek akkumulátorára, azok élettartamára nézve, hiszen az egyre gyorsabb átvitel miatt idővel jelentős mértékben romolhatnak a főbb mutatók. A kínai gyártót ez nem tántorította el az eredetileg még tavaly beharangozott új technológia alkalmazásától, így most a számukra hazai piacon bemutatott Xiaomi Mi 10 Ultra már egyenesen 120 wattos vezetékes gyorstöltéssel jelenik meg, amelynek révén a 4500 mAh-s akkumulátort mindössze 23 perc alatt teljesen feltölthetjük. A cég a Qualcomm Quick Charge 5 szabványnak megfelelő megoldással állt elő, így a későbbiekben könnyebben találhatunk majd ezzel kompatibilis töltőt, viszont azt is érdemes megjegyezni, hogy a vezetéknélküli alternatíva esetében 50 wattos, a fordított vezetéknélküli töltésnél pedig 10 wattos ütemet diktálnak.

A kijelző maradt 6,67 hüvelykes, ennek méretét nyilván nem feltétlenül kellett tovább növelni, miközben a teljesítményről a Snapdragon 865 chip gondoskodik, akár 16 GB LPDDR5-memória, illetve egy legfeljebb 512 GB-os UFS 3.1 belső tároló kíséretében. A kamerák esetében a 20 megapixeles szelfikomponens, valamint a hátoldali négyes modul érdemel említést, ez utóbbinál egy 48 megapixeles főérzékelő bukkan fel, ez azonban kiegészül periszkóp-, telefotó-, valamint ultra-nagylátószögű példányokkal, vagyis kifejezetten kiemelt minőségre számíthatunk, mind az álló-, mind pedig a mozgóképeknél.

A telefon Kínában augusztus 16-tól kapható, hivatalos ára odaát 765 dollártól indul, ez azonban egészen 1000 dollárig emelkedhet, a komponensek kapacitásától függően.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások