Visszatérnek a BlackBerry-telefonok

Visszatérnek a BlackBerry-telefonok

2020. augusztus 24. 16:53, Hétfő
Külső partner segítségével próbálkoznak meg a visszatéréssel, a jövő évtől.

Az év elején, még közvetlenül a globális pandémia előtt, arról olvashattunk, hogy nem jelenik meg több BlackBerry a piacon, mivel a kínai TCL véget vetett az addigi partneri kapcsolatnak. Az anyacég az utóbbi időben a szoftveres oldalra fókuszált (azon belül is az Androidra voksoltak a saját rendszer helyett), most azonban másik két szereplővel fognak össze az újabb hardver megjelenése érdekében.

Az érdekes bejelentésben egyelőre annyit közöltek, hogy hamarosan megtekinthetjük majd az új szereplőket, konkrét részleteket azonban ezzel kapcsolatban még nem árultak el. Fontos megjegyezni a többesszám alkalmazását, vagyis nem kizárólag egyetlen új fejlesztésről van szó, itt egy teljes családot is megismerhetünk majd, ennek tagjai pedig a BlackBerry, a FIH Mobile, valamint az OnwardMobility összefogása révén jelennének meg, belátható időn belül. Azt azért megtudtuk, hogy továbbra is az Android operációs rendszer lesz a fókuszban, ehhez komoly biztonsági és adatvédelmi funkciókat társítanak, a korábbi években látott, ma már inkább ősréginek ható QWERTY-billentyűzet pedig szintén jelen lesz a készülékeken, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy az okostelefonos piac egy kisebb, szűkebb szegmensét veszik célkeresztbe.

Az 5G támogatása megoldott lesz, ezt nyilván hiba lenne mellőzni most, amikor világszerte szép fokozatosan épülnek ki, illetve terjeszkednek az új hálózatok. A chip pontos kilétét még nem ismerjük, viszont a telefonok nyilván nem a játékokat, hanem a produktivitást helyezik majd előtérbe, vagyis elsősorban céges felhasználóknak szánják majd azokat, jó eséllyel korlátozott példányszámban, hiszen arra egyik fél sem számíthat joggal, hogy sok millió ilyen okostelefont értékesítenek majd. Maga a márkanév sem számít már húzóerőnek, a világ sokat változott, amióta ez a cég uralta a teljes piacot, annál is inkább, mert 2018 óta egyetlen új készüléket sem láthattunk, viszont most legalább megpróbálkoznak a visszatéréssel.

A hivatalos megjelenésre valamikor a jövő évben kerítenek sort, a pontos időpontot még szintén nem közölték.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások