Dupla annyi PlayStation 2

Dupla annyi PlayStation 2

2001. január 16. 03:10, Kedd
[CNET] A Sony bejelentette, hogy a következő három hónapban kétszer annyi PlayStation 2 konzolt készítenek majd, mint eddig. Emlékezetes, hogy az alkatrészhiány következtében a cég képtelen volt kellő számban piacra dobni a népszerű játékgépet, ezért sok vásárló csalódottan távozott a boltokból, miután közölték velük, hogy kifogytak a készletekből.



A világ legnagyobb konzolgyártójának gépéből Amerikába mindössze a beígért mennyiségnek a fele jutott el a gyártási problémák miatt. A Sony 10 millió konzolt szeretne 2002. márciusáig legyártani. A cég tervei szerint ebből a mennyiségből 3 milliót Európában, másik 3 milliót pedig Amerikában dobnának piacra. A Sony Computer Entertainment alelnöke, Shigeo Maruyama szerint ez a feladat megoldható, a határidő pedig betartható.

Néhány elemző kétségeinek adott hangot:
"Kemény dió lesz megduplázni a termelést. A Sony jelenleg egy hónap alatt egy millió konzolt gyárt le, a termelés növelésére pedig fel kell készülni, ami értékes időráfordítást igényel." - mondta Takashi Oka, a Tsubasa Research Institute Ltd. elemzője.



A Sony még azelőtt szeretné növelni a PlayStation 2 termelését, mielőtt a nagy ellenfelek piacra dobják saját gépeiket. A cégnek sietnie kell, hiszen mind a Nintendo Gamecube, mind pedig Microsoft Xbox megjelenése idénre várható.

A Sony azért volt képtelen eddig több konzolt gyártani, mert kevés grafikus processzor állt a cég rendelkezésére. Az alkatrészhiány meggátolta a Sony-t abban, hogy az igényeket kielégítő mennyiségben gyártson a konzolból.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások