Webszerver Transmeta és Linux alapokon

Webszerver Transmeta és Linux alapokon

2001. január 17. 00:44, Szerda
[ZDNET] A Compaq Computer Corporation néhány korábbi vezető beosztású alkalmazottja egy új, saját céget hozott létre, melynek elsődleges célja, hogy egy olyan újszerű, ultra-kompakt, üzleti célokra alkalmas számítógépet dobjanak piacra, amelyben nem a legelterjedtebb PC-s technológiákat kívánják felhasználni.

Az RLX Technologies nevet viselő új cég most mutatta be a nyilvánosságnak az újonnan megalakított menedzsment-csapat tagjait, akik közé olyan ismert emberek tartoznak, mint például Gary Stimac, a Compaq egyik alapítótagja, aki egyébként az új cég vezérigazgatója lesz.

A különböző Compaq, vagy Dell Computer cégek által gyártott internet-szerverektől eltérően az RLX cég legelső hasonló kategóriájú számítógépeit már kezdetektől fogva, mint Transmeta processzorokra épülő rendszereket tervezik, ezenkívül pedig Linux operációs rendszer fog rajtuk működni. A Transmeta cég processzorai a minimális áramfelvételüknek köszönhetően eddig leginkább különböző hordozható notebookokban és kéziszámítógépekben voltak kedveltek, így most az RLX cég alkalmazná a Transmeta termékeket először "komolyabb" körülmények között.

Amennyiben az RLX cég tervei és reményei valóra válnak, akkor az RLX webszerverei versenybe szállhatnak majd a Compaq hasonló számítógépeivel, és alternatívát jelenthetnek az Intel- Microsoft páros termékeinek is. Robert W. Stearns, az RLX cégbe tőkét befektető Sternhill Partners cég egyik embere szerint az RLX most megalakult vezetőségi testületébe olyan emberek tartoznak, akik annak idején kitalálták, hogy milyennek is kell lennie egy szervernek, és akik most újra forradalmasítani fogják a szerverpiacon található megoldásokat.

Az RLX cég első és legfontosabb terve, hogy a web szerverek méreteit csökkenteni szeretnék, vagyis növelni szeretnék az adott területen elférő hardveres megoldások számát. William Tai, egy másik RLX tőkés szerint a cég olyan szerverek gyártására lesz képes, melyek a konkurens megoldásoknál köblábanként körülbelül nyolcszor nagyobb teljesítményre lesznek képesek, míg áramfelvételük körülbelül egynegyede lesz azokénak. Ezek az adatok mindenképpen nagyon jól hangzanak, de majd idővel meglátjuk, hogy a valóságban mire lesznek képesek az új RLX szerverek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások