Európában is megvásá­rolható a Boston Dynamics robotkutyája

Európában is megvásá­rolható a Boston Dynamics robotkutyája

2020. szeptember 15. 08:21, Kedd
A gépet eddig csak amerikai személyek és cégek vehették meg. Spot a vállalat első megrendelhető szerkezete.

A Boston Dynamics bejelentette, hogy a felhasználóknak immár Európában és Kanadában is lehetőségük nyílik a Spot nevű robotkutya megrendelésére. A gyártó e modell segítségével próbál meg magáról barátságosabb képet kialakítani. A felhasználókban ugyanis a társasággal kapcsolatban még többnyire a fegyveres erők számára megalkotott BigDog nevű szállítórobot képe él, amely inkább egy hatalmas rovarra, mint egy kutyára hasonlított. De a humanoid Atlas robot sem volt sokkal barátságosabb kinézetű.


A 74 500 dollárért megvásárolható Spot esetében több reklámot is készített a Boston Dynamics. A hirdetések alapján a robotkutya például májusban bárányokat őrzött, júliusban a Ford egyik gyárában járőrözött, míg szeptember elején kamerákkal és táblagéppel felszerelve a bostoni Women's Hospitalban vizsgálta meg a koronavírusos betegeket, ezáltal elkerülhető volt, hogy a személyzet megfertőződjön.

A Boston Dynamics végül azt is jelezte, hogy az eddig a partnercégeken keresztül elérhető lízinglehetőségek továbbra is megmaradnak Európában.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások