Windows 10 - láthatóbbak lesznek a frissítéseket akadályozó tényezők

Windows 10 - láthatóbbak lesznek a frissítéseket akadályozó tényezők

2020. szeptember 15. 09:20, Kedd
A Microsoft az eddiginél nagyobb segítséget szeretne nyújtani a felhasználóknak.

A redmondi konszern a jövőben láthatóvá akarja tenni, hogy ha a Windows 10 egyik új verziójára való frissítés egy nem kompatibilis szoftver vagy elavult meghajtóprogram miatt hiúsul meg - minderről Mary Jo Foley, a Microsoft ügyeit jól ismerő blogger és újságíró számolt be belső forrásokra hivatkozva.

A Microsoft az ismert problémákat és a frissítés-blokkoló dolgokat a Windows 10 Release Information nevű, külön erre a célra létrehozott portálon dokumentálja. Ott mindegyik Windows 10 változatnak saját aloldala van, amelyeken az összes létező ismert problémát feltüntetik a szakemberek. Ez rendkívül nagy segítséget jelent, de az átlagos felhasználók számára nem kínál többletértéket. Ennek oka az, hogy a honlapot a Windows 10-et használók többsége egyszerűen nem ismeri.

További gond, hogy az emberek egy része gyakran csak értesítést kap arról, hogy az új kiadás nem telepíthető fel az asztali vagy a hordozható számítógépére, de az utóbbival kapcsolatban konkrét információkat már nem oszt meg velük az operációs rendszer. Pont ezen akar változtatni a társaság. A Windows Update a jövőben sokkal több információt fog közölni arról, hogy miért nem telepíthető fel a számítógépre egy adott frissítés. Sőt, bizonyos esetekben még arról is leírást kap majd az illető, hogy miként lehet orvosolni a problémát.

Az egyelőre nem szivárgott ki, hogy az újítás melyik verziótól kerülhet bele a Windows 10-be.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások