Javít a töltési időn az új Xbox

Javít a töltési időn az új Xbox

2020. szeptember 30. 08:23, Szerda
A korai tesztelés alapján sokkal gyorsabban töltődnek be a neves játékok.

Mind a Sony, mind pedig a Microsoft bemutatta már saját új konzoljait, így komolyabb meglepetés nem érhet minket ezen a téren. A korai tesztelők beszámolójából azonban most a konkrét töltési időket is megismerhetjük, legalábbis utóbbi cég megoldása kapcsán, így lemérhetjük, hogy mekkora gyorsulásra számíthatunk.

A részletes ismertetőben arról olvashatunk, hogy az új Xbox Series X valóban komoly ugrást hoz magával, mégpedig a puszta erő terén, ezt pedig több számmal is alátámasztják, hiszen egy héten keresztül volt alkalmuk nyüstölni a redmondi cég friss fejlesztését, eközben pedig a korábbi Xbox One X típust is újra elővették, hogy elvégezzék a tesztelést és összehasonlítást. Azt persze eddig is tudtuk, hogy gyorsulásra számíthatunk, hiszen itt egyrészt mind a processzor, mind pedig a grafikus vezérlő terén új egységre támaszkodhatunk (lásd Zen 2 CPU és RDNA 2 GPU), másrészt viszont a hagyományos merevlemez SSD-meghajtóval való helyettesítése az egyes játékok betöltésénél legalább ennyire fontos változás, nem beszélve a PCI Express 4.0 szabvány alkalmazásáról.

A számokból azt látjuk, hogy egyes nagy nevek betöltése, a játékok elindítása még mindig meglehetősen hosszú időt vesz igénybe, a No Man’s Sky esetében például 1 perc 27 másodpercről van szó, a gyorsulás viszont tagadhatatlan, hiszen itt korábban több mint 2 percig tartott a malmozás, ami némileg emlékeztet a nyolcvanas évek kazettás élményére. Igaz, több esetben (Red Dead Redemption 2, Sea of Thieves, Warframe, vagy akár Assassin's Creed: Odyssey) sikerült 1 perc alá szorítani a töltési időt, de a javulás még a Call of Duty: Warzone esetében is érzékelhető, hiszen itt 21 helyett mindössze 16 másodpercre van szükség ehhez. Azt is gyorsan hozzáteszik a fentiekhez, hogy az optimalizálás még teljes mértékben hiányzik, bár némi cinizmussal azt már mi jegyezzük meg, hogy ez a kilencvenes évek óta amúgy sem divat.

A megjelenést követően tehát tovább javulhat a helyzet, viszont egyelőre még nincs szó szinte azonnali betöltésről, ez pedig a jövőben sem lesz így.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások