Sokan hiszik, hogy 5G-vel rendelkeznek

Sokan hiszik, hogy 5G-vel rendelkeznek

2020. október 16. 16:34, Péntek
Az amerikai iPhone-tulajdonosok fele véli tévesen, hogy már ilyen készüléke van.

Érdekes felmérés eredményeit tették közzé a napokban, közvetlenül az új iPhone-generáció hivatalos bemutatkozása előtt. Ebben számos furcsa számot találunk, a jelek arra utalnak, hogy meglehetősen nagy a zűr a fejekben az 5G körül, ami különösen a fiatalok és az iPhone-készülékkel rendelkezők körében látványos.

A Global Wireless Solutions (GWS) által közzétett anyagban kiemelik, hogy az USA-ban megkérdezett iPhone-osok csaknem fele, egészen pontosan 49 százaléka véli úgy, hogy már 5G-képes telefonnal rendelkezik, miközben az Apple csak most kedden rántja le a leplet első ilyen megoldásairól, ez tehát mindenképpen lehetetlen. A fenti adat persze pusztán a globális szegmens egyetlen apró szelete, legalább ilyen fontos, hogy a nagyjából 5 ezer résztvevő 29 százaléka nem biztos az 5G-támogatás jelenlétében, miközben az 1981 és 1996 között születettek, vagyis a 24 és 39 év közötti telefonosok a legbiztosabbak abban, hogy már az ötödik generációs elérést támogató kütyüt használnak – ami persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez valóban így is van.

A bizonytalanság (és a tudatlanság) ellenére igencsak magas azok aránya, akik érdeklődnek az új technológia iránt, 76 százalék jelezte ugyanis, hogy várják az innováció megvalósulását és elterjedését. Legalább ennyien gondolják azonban úgy, hogy az idei évben már biztosan nem lesznek kézzelfogható előnyei az 5G-nek, ezt inkább az évtized közepére vetítik előre, vagyis azzal nagyjából tisztában vannak, hogy a mindennapokban még néhány évre lesz szükség a konkrét előrelépéshez. A legfontosabb kritériumnak az árakat tartják, 38 százalék jelölte be azon választ, miszerint nem szeretnének többet fizetni ezen telefonokért, míg a jóval gyorsabb adatátvitel a várható előnyök között végzett az első helyen.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a válaszadók nagyjából egynegyede nincs tisztában azzal, hogy saját telefonja 5G-hálózatra csatlakozik-e fel, miközben ennél is többen (38 százalékban) nem tudják, hogy szolgáltatójuk kínál-e ilyen új elérést.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások