Guruló játék­platformmá és mozivá válnak az autók

Guruló játék­platformmá és mozivá válnak az autók

2020. november 12. 16:40, Csütörtök
Ehhez azonban elsősorban központi intelligenciára és villámgyors adatátvitelre van szükség.

Ralf Dauz, a Clarion Europa ügyvezetője szerint a vezetés mára megélt mobilitássá vált, de a gépkocsik a jövőben egyre inkább a szórakozás és a kikapcsolódás terévé válhatnak majd. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson és a jövőben létrejöhessenek okosfejlesztések, valamint azok integrálhatók legyenek a járművekbe, nagy teljesítményű számítógépek és hálózatba kötött elektronika is kell. Az utóbbiakra különösen amiatt van szükség, hogy mindegyik utas lejátszhassa a saját kedvenc zeneszámait, 4D-filmjeit és játékait. A kijelzők, a hangszórók, a világítás és más funkciók vezérlésének központilag kell történnie.

A cég prognózisa alapján a jelenleg az okostelefonokon elérhető programok nagyon gyorsan utat fognak találni az autókba. A Pokémon Go például a külső kamerák bevonásával összeolvaszthatja majd a valódi és a virtuális környezetet. Az olyan rendszerek, mint például a Daimler által kifejlesztett Mercedes-Benz User Experience (MBUX) második generációja, amely az új S osztályú modellekbe került bele, már minden korábbinál nagyobb mértékben épít a virtuális és a kiterjesztett valóságra. Ezáltal az MBUX a járművek gerincét jelentheti és az egyes személyes igényeit éppúgy kielégítheti, mint a közös igényeket.

Az egyetlen problémát a mobiltechnológia korlátja jelenti, szükség van a nagyobb sávszélességre és az erősebb hardverekre. Drauz szerint az 5G szabványra való átállással lehetővé válhat a közvetlenül a felhőkörnyezetben való játék.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások