A Motorola és az LG erősödhet az év végén

A Motorola és az LG erősödhet az év végén

2020. november 6. 11:13, Péntek
Előbbinél a kiszállítással voltak gondok, viszont a harmadik negyed így is jól sikerült.

A napokban számoltunk be arról, hogy a harmadik negyedévben fontos változásra került sor a telefongyártók piacán, hiszen az Apple a Xiaomi előretörése miatt kihullott az első háromból. Most egy újabb felmérés jelent meg, amely két kisebb gyártó előretörését mutatja, az egyiknél néhány további érdekes részlettel.

A Motorola nemrég dobta piacra a Razr második változatát, amely erősebb chipet és 5G-támogatást kapott, miközben a külső maradt a régi. Az Omdia saját felmérése azt mutatja, hogy a harmadik periódus meglehetősen jól sikerült számukra, hiszen a cég a hetedik helyen végzett, ugyanis a másik anyagban említett első ötöt az Oppo és a Realme követte nem sokkal lemaradva, utánuk pedig a Lenovo által birtokolt Motorola márka következik a sorban. A nyolcadik az LG lett, amely szintén 10 millió körüli darabszámot produkált, a globális visszaesés után tehát mindkét cég növelni tudta eladásait, bár ez szinte mindegyik fontosabb szereplőről elmondható.

A Motorola kapcsán további érdekes fejleményekre került sor az elmúlt néhány héten. Először kiderült, hogy az Amazon a kiszállítás előtt felbontja az eladott készülékek dobozát, hogy a kijelzők összecsukásával előzzék meg a további gondokat, itt viszont a felhasználók arra panaszkodtak, hogy ujjlenyomatokat látni a frissen beszerzett példányokon, egyes gyári elemek (így például a kijelzőt védő vékony filmréteg) jól látható módon nem eredeti pozíciójukban bukkannak fel. A Motorola nem sokkal később reagált a hírre, közölve, hogy innentől kezdve ők is becsukott állapotban szállítják ki a telefonokat, így a dobozokat az eladás után nem kell majd felbontani – mindkét hír arra utal, hogy korábban gondok voltak a kijelzőkkel, azok egy része valószínűleg sérült állapotban érkezett meg a tulajdonosokhoz. Mindez igencsak kényes ügy, tekintettel arra, hogy a telefon ára 1400 dollár – bár most az Amazon ezt 1000 dollárra mérsékelte, valószínűleg a felbontási mizéria miatt.

Az egyik jól ismert kiszivárogtató eközben renderképeket tett közzé egy további telefonról, amely jó eséllyel a Moto G10 Play néven jelenik majd meg, középkategóriás jellemzőkkel, a hagyományos jack-dugóval, 6,5 hüvelykes kijelzővel, valamint egy 4850 mAh-s akkumulátorral.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások