Raspberry Pi 400 - a billentyűzetbe integrált számítógép

Raspberry Pi 400 - a billentyűzetbe integrált számítógép

2020. november 3. 22:14, Kedd
A készülék átlagos felhasználásra, tanulásra és munkára tökéletesen alkalmas.

A Raspberry Pi Foundation egy új kis méretű számítógépet mutatott be, amelyet egy klaviatúrában helyeztek el. A Raspberry Pi 400 a tavaly júniusban bejelentett Raspberry Pi 4 nevű modellen alapul, de a beépített processzora, a Broadcom BCM2711 magasabb órajellel (1,5 GHz helyett 1,8 GHz) rendelkezik és ezáltal a teljesítménye is nagyobb. A négy Cortex-A72 típusú CPU-magot 4 gigabájt LPDDR4 memória egészíti ki.


A billentyűzetben való elhelyezés praktikus, cserébe a felhasználóknak el kell fogadniuk, hogy kevesebb bővítési lehetőség áll a rendelkezésükre. A termék kialakítását az 1980-es évek elején készített otthoni számítógépek dizájnjai inspirálták. A számítógép ára 70 euró vagy dollár, míg a teljes csomagé 100 euró, illetve dollár. Az utóbbi részét képezi a Raspberry Pi 400 mellett az USB-s egér, az előre feltelepített Raspberry Pi OS-t tartalmazó SD memóriakártya, az USB Type-C kábel, a microHDMI-HDMI kábel és a The official Raspberry Pi Beginner’s Guide című könyv.

A klaviatúra jelenleg angol (brit és amerikai), francia, olasz, német és spanyol nyelvű lehet, de a későbbiekben más nyelveken is elérhető lesz. A számítógép rendelkezik 802.11ac WLAN- és Bluetooth 5.0 BLE-támogatással, gigabites Ethernettel és microSD memóriakártya-bővítőhellyel. A billentyűzetbe két USB 3.0- és egy USB 2.0-portot építettek be. A microHDMi-csatlakozón keresztül a Raspberry Pi 400 egyszerre legfeljebb két, 4K kijelzőt tud vezérelni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások