A Take-Two veszi meg a Codemasters-t

A Take-Two veszi meg a Codemasters-t

2020. november 9. 09:12, Hétfő
Két jelentős fejlesztő egyesül, a célpont hajlik a megegyezésre.

November elején bukkant fel az értesülés, miszerint a Take-Two Interactive meg szeretné szerezni a Codemasters feletti irányítást, amit egy felvásárláson keresztül érnének el. Ezt később hivatalos források is megerősítették, így hamarosan jöhet az egyesülés.

A mendemondák után nem sokkal már a londoni tőzsde is bejelentette a lehetséges felvásárlást, amivel nyilván a jelenlegi és a potenciális befektetőket figyelmeztették a közelgő fontos fejleményre. A Take-Two a maga részéről hamarosan szintén megerősítette, hogy ilyen gondolattal foglalkoznak, bár egyelőre csak annyit jelenthetünk ki, hogy komoly ajánlattal fordultak a célponthoz. Ennek keretében készpénz és részvények bevonásával hajtanák végre a lépést, sok múlik azonban a Codemasters válaszán, hiszen nekik jóvá kell hagyniuk a lépést, mielőtt a konkrét akvizícióra sor kerül.

Ez utóbbi rögtön jelezte, hogy számukra kedvezőnek tűnik az ajánlat, ezzel tehát rövid időn belül létrejöhet a felvásárlás, a két cég egyesülése. Meglehetősen jól ismert, nagy nevekről van szó, hiszen a Codemasters 1986 óta van jelen a piacon, annak idején a PC mellett a C64, az Amiga, az Atari, a Spectrum, valamint az Amstrad számítógépeken is felbukkantak saját megoldásaikkal, napjainkban pedig a PC- és a konzolos vonalon nyomulnak előre az F1-sorozattal és néhány egyéb franchise-zal. A Take-Two a kilencvenes évek elején követte a példát, időközben a GTA- és a Mafia-szériával válva nagy szereplővé, de hozzájuk köthető a Bioshock, a Civilization és az XCOM név is.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy az egyesülés milyen következményekkel járhat majd a játékok terén, erről később nyilatkoznak majd.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások