Világméretű webválság a Microsoftnál

Világméretű webválság a Microsoftnál

2001. január 25. 07:09, Csütörtök
[CNet] A Microsoft szerdán megerősítette a hírt, mely szerint a cég néhány Internetes kikötőjéhez nem lehet hozzáférni. Az érintett site-ok között megtaláljuk a Microsoft.com, az MSN.com, a WindowsMedia.com, az Encarta.com, a Carpoint.com és az Expedia.com oldalakat is.

"A látogatók nemcsak a kikötőkhöz nem férhetnek hozzá, de jelenleg a Microsoft webes szolgáltatásait sem vehetik igénybe. Olyan gyorsan dolgozunk, ahogy csak tudunk, hogy megoldjuk a gondokat." - nyilatkozta Adam Sohn, a cég egyik szóvivője. A férfi elmondta, hogy egyelőre nem tudja megmondani, hogy mennyi idő szükséges a problémák orvosolásához. A jelentések szerint a Microsoft európai kikötőit is érintik a hozzáférési zavarok, a válság világméretű.

"Már informáltak bennünket arról, hogy Európában sem működik minden tökéletesen." - mondta a szóvivő. A Microsoft közleménye szerint a problémák kedden este kezdődtek, és az elsődleges vizsgálatok alapján már leszögezhető, hogy a működési zavarokat nem hackerek okozták.

"Jelenleg arra koncentrálunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a legrövidebb idő alatt visszaállítsuk a kikötők működését." - nyilatkozta Adam Sohn.

A hírügynökségek jelentéseiből kiderül, hogy valószínűleg a Microsoft domain-név szerverével van gond ismét, hiszen a Microsoft IP címét (207.46.230.218) megadva probléma nélkül el lehet érni a hivatalos kikötőt. Ezek szerint a cég szerverei jól működnek, pusztán nem lehet hozzájuk férni, mert az IP címek feloldása nem megoldott.

"A probléma a DNS szerverünkkel van. A kikötők működnek ugyan, de egyszerűen nem lehet hozzájuk férni. Reméljük, hamarosan kijavítjuk a hibát." - mondta a szóvivő.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások