Akkumulátor-óriást dob piacra a Motorola

Akkumulátor-óriást dob piacra a Motorola

2020. november 12. 09:35, Csütörtök
Három napig elegendő lenne a kakaó, viszont a feltöltés is sokáig tart majd.

A Lenovo birtokában lévő márka már korábban feladta a csúcskategória meghódításával kapcsolatos egykori terveit, így manapság inkább mainstream megoldásokkal igyekeznek versenyben maradni. Friss megoldásuk egy igencsak méretes akkumulátort kapott, amely hosszú üzemidővel kecsegtet.

A gyártó hivatalos bejelentése szerint egyszerre két eltérő típusról rántották most le a leplet, ezek egyike a Moto G9 Power, amely egy kereken 6000 mAh-s akkumulátorra épül. Ez szerintük akár 60 órán keresztül rendelkezésünkre áll majd, viszont a 20 wattos gyorstöltés nem nevezhető hihetetlenül gyorsnak, így valószínűleg a feltöltés is eltart majd egy darabig. A kijelző mérete 6,8 hüvelyk, ez a HD+ felbontást támogatja, míg a Snapdragon 662 chiphez 4 GB RAM, 128 GB-os belső tároló, 64 megapixeles Quad Pixel hátoldali kamera, valamint egy 16 megapixeles szelfikamera társul. Az ár 200 euró, a kontinensen már most is kapható a készülék.

A másik új jövevény a Moto G 5G, amely nevének megfelelően támogatja az ötödik generációs elérést. Erről a Snapdragon 750G chip gondoskodik, amely elődjéhez képest alacsonyabb árat, ezzel pedig széleskörű hozzáférést és jövőbeni alkalmazást ígér. A kijelző itt 6,7 hüvelykes, az FHD+ felbontás mellett a HDR10, valamint a 20:9-es képarány érdemel még említést. A memória 4 vagy 6 GB, a kibővíthető tároló 64 vagy 128 GB-os, a listán pedig hátoldali tripla-kamera, egy 16 megapixeles szelfikamera, valamint egy szintén nagyobb, ezúttal 5000 mAh-s akkumulátor szerepel még, amelyhez ugyanúgy 20 wattos TurboPower-gyorstöltés csatlakozik.

A Moto G 5G már szintén elérhető néhány európai országban, a hivatalos ár 300 euró.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások