Megvan a Transformers-reboot rendezője

Megvan a Transformers-reboot rendezője

2020. november 18. 12:54, Szerda
Kiderült, ki rendezheti a hatodik Transformers-mozifilmet.

A Deadline információi alapján a Paramount Pictures és a Hasbro Studios hosszadalmas keresést követően megtalálta azt a személyt, akit a lehető legalkalmasabbnak tartanak az új Transformers-mozifilm megrendezésére. Az illető nem más, mint Steven Caple Jr., akivel a tárgyalások még csak most kezdődnek el, de mindenképp ő az első számú jelölt, és az illetékesek szerint az elkövetkező hetekben véglegesítésre is kerület a szerződése. Caple Jr. legismertebb filmje a Creed 2, ami elég nagy kasszasikernek bizonyult, még az első rész teljesítményét is felülmúlta.

A reboot egy újragondolt univerzumban fog játszódni, ami azok után nem meglepő, hogy az előző epizódok iránti érdeklődés hatalmas ütemben csökkent, és az összesen 4 milliárd dollárt termelő filmek sem voltak túl elismertek, szemben mondjuk az ŰrDongóval. Mint arról korábban beszámoltunk, a Paramount stúdió az év elején két projekt fejlesztését kezdte el a 80-as évekbeli gyerekjátékok kapcsán. Az egyik forgatókönyvét James Vanderbilt írta, míg a másikét Joby Harold - előbbi a Beast Wars-spinoffon alapult, melyben a robotszerű humanoidok robotszerű állatokká alakulnának át, a másik tervről pedig csak annyit lehetett tudni, hogy az ŰrDongó univerzumában játszódik. A jelek szerint a Paramount végül Harold változatát fogja elkészíteni.

Aki pedig szereti a Transformerst, az ne feledje, hogy a franchise bővítésére egy animált előzményfilm révén is sor kerül, aminek nem lesz köze a Michael Bay-féle Transformersekhez, illetve az ŰrDongóhoz sem. Ezt a filmet a Toy Story negyedik részét is jegyző Josh Cooley fogja rendezni. Az Andrew Barrer és Gabriel Ferrari-féle szkript szerint a film történetének helyszíne a Cybertron lesz, a transzformerek szülőbolygója, és természetesen az autobotok és álcák háborújára, valamint Optimus Fővezér és Megatron kapcsolatára fog koncentrálni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások