Széthúzható telefonon dolgozik az Oppo

Széthúzható telefonon dolgozik az Oppo

2020. november 22. 11:41, Vasárnap
A hajlítgatás helyett ők ezt ajánlják majd a felhasználóknak.

A tavaly bemutatott első hajlítható okostelefonok után idén egészen érdekes megoldásokat láthattunk amire jó példa az LG Wing, annak kialakítása. Emellett több koncepciót is megismerhettünk, az Oppo pedig most egy újabb változattal lepett meg minket, amelyet jövőre dobnának piacra – ebben már a széthúzható kivitelt, annak előnyeit emelik ki.

Az egyelőre Oppo X 2021 néven bemutatott megoldásról először képek bukkantak fel, majd pedig sor került a cég hivatalos rendezvényére is, amelyet most a YouTube oldalán tekinthetünk meg. Ennek során több eltérő fejlesztésről is lerántották a leplet, ezek között kapott helyet az okostelefon, amelynek külalakját, valamint legnagyobb újítását is részletesen bemutatták. Megtudtuk, hogy ők egy olyan megoldásban látják a következő nagy lépést, amely széthúzható kivitelben állna rendelkezésünkre, ezzel váltanák tehát le a hajtogatást, amely több jól ismert hátránnyal elérhető számunkra – legalábbis addig, amíg a különböző gyártók ki nem küszöbölik ezeket.


Érdekes módon a széthúzást nem magunknak kell meglépnünk, a folyamatot ugyanis automatizálták, vagyis a megfelelő mozdulat (gyors simítás) után apró motorok végzik el a munkát helyettünk, ennek során pedig a kijelző jóval szélesebbé válik, ahogy a széleket kifelé mozgatva elénk tárul a jóval nagyobb felület. A gyártó állítása szerint ezzel sikerül kiküszöbölni a hajlítások által okozott esetleges károsodást, miközben a Warp Track névre keresztelt funkció révén megfelelő módon védik a kijelzőt a napi többszöri kihúzás esetén. Kihúzott állapotban egy további megoldással óvják a panelt, ez szerintük nagyobb stabilitást biztosít, ez viszont nyilván majd a hétköznapokban bizonyíthat igazán, már amennyiben valóban piacra dobják az ilyen telefonokat.

Egyértelmű hátrány a nagyobb vastagság, amire az említett motorok és a feltekert kijelző miatt van szükség – meglátjuk, mennyiben vélik majd életképesnek a megoldást egy piaci debütáláshoz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások