11 Mbps-os D-Link vezeték nélküli USB-s hálózati kit

11 Mbps-os D-Link vezeték nélküli USB-s hálózati kit

2001. január 26. 07:39, Péntek
[Electic] A D-Link most mutatta be egyik legújabb termékét, a könnyen üzembe helyezhető, teljes nevén D-Link DWL-920 11Mbps USB Wireless Home Network Kit-nek nevezett hálózati megoldást.

A D-Link ezt a hálózati termékét elsősorban az otthonokba szánja. Az új csomagban megtalálható eszközöket nagyon egyszerűen és gyorsan üzembe lehet helyezni, így még egy alapszintű számítástechnikai ismeretekkel rendelkező felhasználó is elboldogul az otthoni hálózat kiépítésével. A D-Link új hálózati megoldásának használatba vételéhez nem kell megbontani a számítógépet, de még a számítógépek közötti hálózati kábelekre sincs szükség, így azt hiszem ennél egyszerűbben már nem is lehetne egy otthoni hálózatot létrehozni.

A D-Link által kifejlesztett DWL-920-as hálózati kit segítségével olyan vezeték nélküli LAN-ok (Local Area Network) alakíthatóak ki könnyedén, melyek teljesen kompatibilisek az IEEE 802.11b vezeték nélküli hálózati szabvánnyal, emellett pedig a sebességük is kiváló.



Az új D-Link hálózati kit segítségével egy nagysebességű, két csomópontos vezeték nélküli hálózat építhető ki. A csomag részét képezi két darab DWL-120-as 11 Mbps-os vezeték nélküli adapter, két darab USB kábel, egy DWL-1000AP típusú vezeték nélküli szolgálat-elérési pont, egy 5 V-os, 1.5 A-es tápegység, egy tápkábel, egy Windows 98, Windows Me, Windows NT és Windows 2000 meghajtó szoftvereket tartalmazó CD, valamint egy, a szolgálat-elérési pont menedzsment szoftvert és a HTML formátumban íródott leírást tartalmazó lemez. A mellékelt eszközökhöz természetesen nyomtatott dokumentumokat is adnak, melyek közül az egyikben egy külön fejezetet szántak arra, hogy a kezdő felhasználók részére elmagyarázzák a hálózati alapfogalmakat.

A két darab DWL-120-as vezeték nélküli hálózati kártya segítségével a DWL-920-as USB kittel az otthoni körülmények között megoszthatók a számítógépek merevlemezei, DVD/CD-ROM meghajtói, nyomtatói, vagy akár internetes elérései is. A D-Link új, vezeték nélküli hálózati megoldása 2.4 GHz-es Direct Sequence Spread Spectrum-ban (DSSS) üzemel és 40 bites WEP (Wired Equivalent Privacy) titkosítást használ, ezenkívül hatósugara több mint 270 méter.

A D-Link DWL-920 11Mbps USB Wireless Home Network Kit ajánlott kiskereskedelmi ára 550 dollár (~165e Ft) lesz, és várhatóan február 1-től világszerte kapható lesz. A csomagban található eszközökre a D-Link teljes élettartamra vonatkozó garanciát vállal.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások