A SuSE Linux 7.1 februártól lesz elérhető

A SuSE Linux 7.1 februártól lesz elérhető

2001. január 27. 19:15, Szombat
A SuSE bejelentette, hogy február 12-étől lesz elérhető az a 7.1-es verziójú Linux operációs rendszere, amely a legújabb 2.4-es kernelre épül.

A SuSE fejlesztői nagyon gyorsan dolgoztak, hiszen Linus Torvards a Kernel 2.4-et még csak pár hete jelentette be hivatalosan. A január eleji bemutató alapján is lehetett tudni, hogy a jövőben megjelenő, új rendszermagra épülő operációs rendszerek kiváló képességekkel fognak rendelkezni. A mai SuSE hír szerint a cég 7.1-es rendszere megfelel a legkomolyabb elvárásoknak is.

Az új SuSE Linux 7.1-es operációs rendszer két főbb változatban lesz elérhető. A Personal verzió elsősorban azoknak a felhasználóknak ajánlható, akik otthoni számítógépükön szeretnének Linuxot használni. Ahhoz, hogy a telepítés, a konfigurálás és az üzemeltetés problémamentesen történjen a cég egy nagyon gondosan összeállított dokumentációt is ad a felhasználóknak. Magának az operációs rendszernek az installálása rendkívül egyszerű. Az automatikus hardver felismerés és a grafikus interfész mellett az úgynevezett YaST2 (Yet another Setup Tool) is segíti a rendszer konfigurálását. Akár 20 perc is elegendő a telepítéshez.

A SuSE Linux 7.1 másik változata a Professional verzió. Ez, mint ahogy a nevéből is kiderül a profi felhasználóknak ajánlott. Kiválóan használható a nagyobb teljesítményű szerverek operációs rendszereként is.

A SuSE Linux 7.1 rendelkezik az LFS (Large File Support) funkcióval és támogatja IPv6-ot (Internet Protocol Version 6) is. Ennek köszönhetően többek között sokkal rugalmasabb routolásra nyújt lehetőséget. A 2.4-es kernelnek köszönhetően kezeli a több processzoros rendszereket is. Összesen 64GB RAM memória megcímzésére alkalmas. Továbbá az eddigieknél hatékonyabban támogatja az USB-t, a Plug and Play ISA kártyákat valamint az ASPI-t.

A SuSE Linux 7.1 Personal ára 30 dollár (9000 forint) lesz, amiért a felhasználó három CD-t, és három útmutatót is kap. A SuSE Linux 7.1 Professional 70 dolláros (21000 forintos) ára hét CD-t, 1 DVD-t és négy leírás foglal magába.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások