Terjeszkedne a TeamViewer

Terjeszkedne a TeamViewer

2020. december 21. 12:46, Hétfő
A társaság akár a nagyobb mértékű eladósodás árán is megvalósítja a bővülést.

A TeamViewer az idén jelent meg a tőzsdén és a koronavírus-járvány alatt is jelentős mértékű növekedést könyvelhetett el. A cég idén már megvette a Ubimaxot, Oliver Steil, a társaság vezetője ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a közeljövőben újabb vállalatokat vásárolhatnak fel.

Stefan Gaiser, a TeamViewer pénzügyi vezetője úgy vélte, hogy a pénzügyi szempontból nagyon jól állnak. Elvileg, ha nem csinálnak semmit, hanem csak passzív módon szemlélik a piaci eseményeket, akkor is elegendő mozgástérrel rendelkeznek ahhoz, hogy akár nagyobb felvásárlásokat is megvalósítsanak. A tőzsdén való megjelenés óta a szoftverfejlesztő társaság részvénye 65 százalékkal drágult és ez gyorsan megnyugtatta a befektetőket. A TeamViewer nettó adóssága szeptember végén 502 millió euró volt, Gaiser szerint viszont ennél sokkal nagyobb, akár 3-szoros vagy 3,5-szeres nettó adósságot is megengedhetnének maguknak.

Steil hangsúlyozta, hogy a felvásárlások esetében az a legfontosabb követelmény, hogy az adott tranzakció technológiailag kiegészítse a meglévő tevékenységüket. Az másodlagos, hogy az üzlettel mennyi további ügyfelet szereznek. A cég nagyon jó befektetési célpontnak számít és a céljuk az, hogy ez így maradjon a jövőben is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások