Új Compaq iPAQ termékek

Új Compaq iPAQ termékek

2001. január 31. 01:27, Szerda
A Compaq Computer Corporation most jelentette be az iPAQ Pocket PC sorozatba tartozó legújabb modellcsaládját, a H3100-at. Az új monokróm kijelzővel rendelkező kéziszámítógépeken kívül a Compaq bemutatott egy olyan új billentyűzetet is, mely a cég bármely iPAQ Pocket PC termékére könnyedén felcsatlakoztatható.

A jelenleg egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában kapható fekete-fehér kijelzővel ellátott H3150-es iPAQ Pocket PC szinte az összes olyan funkcióval rendelkezik, amellyel a Compaq legnépszerűbb H3600-as sorozatába tartozó kéziszámítógépek, azonban a költséghatékony kialakításnak köszönhetően a H3150 a 349 dolláros (~100e Ft) árával a jelenleg kapható legolcsóbb Pocket PC.

Az iPAQ Pocket PC H3100-as sorozatba tartozó gépek ugyanolyan vezeték nélküli képességekkel rendelkeznek, mint a drágább színes kijelzős modellek. Az új belépőszintű Compaq kéziszámítógép kijelzője 15 szürke árnyalat megjelenítésére képes, azonban sok szűkebb pénztárcájú felhasználónak ennyi is bőven elegendő. Az iPAQ H3150-es modellben egy 206 MHz-es frekvencián üzemelő Intel StrongArm processzor dolgozik, emellett pedig 16 MB memória áll a felhasználók rendelkezésére. Az új készülékek is rendelkeznek egy bővítőhellyel, melybe különböző standard PC Cardokat, illetve CompactFlash eszközöket lehet behelyezni.

Az új Compaq iPAQ készülékek a PC CARD Expansion Pack és az új iPAQnet Mobility Solution segítségével pillanatok alatt nagyteljesítményű hordozható, internet elérésre is alkalmas készülékké alakíthatóak át, melyekkel így még a kezdő felhasználók is könnyen szörfözgethetnek a weben, vagy akár elektronikus levelezésüket is bárhol elintézhetik.


Bill Gates is IPAQ-t használ - baloldalon a Compaq vezető Michael D. Capellas áll

"Az iPAQ Pocket PC sorozatba tartozó különböző kéziszámítógépek nagyon hamar a piaci szegmens élvonalába kerültek. Az új monokróm változattal a szűkebb pénztárcájú vásárlóközönséget céloztuk meg, így ezekután már várhatóan egyre szélesebb körben fogják alkalmazni a mi kéziszámítógépeinket." - nyilatkozta Ted Clark, a vezeték nélküli internetes megoldások alelnöke.

A Compaq a H3100-as Pocket PC sorozattal együtt mutatta be a Targus Stowaway Portable Keyboard nevet viselő Compaq Pocket PC-kre csatlakoztatható billentyűzetet is, mely várhatóan nagyban megkönnyíti majd a kis gépeken történő szövegszerkesztést. A február 12-től kapható kiegészítő billentyűzet 99 dollárba (~30e Ft) fog kerülni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások