Bitcoinnal is vehetünk majd Teslát

Bitcoinnal is vehetünk majd Teslát

2021. február 9. 10:05, Kedd
A cég bejelentése az árfolyam újabb nagy ugrását eredményezte, a spekuláció folytatódik.

Az elmúlt 2 hét során mintha egy újabb tőzsdei mánia alakult volna ki, a reddites felhasználói csoportok, valamint a hozzájuk csatlakozó szélesebb „befektetői” rétegek több részvény árfolyamát hajtották fel tarthatatlan szintekre, ennek meg is lett az (ilyenkor szokásos) eredménye. Eközben a Bitcoin esetében is újabb emelkedést láthattunk, ezt pedig most a Tesla bejelentése dobta meg.

Az amerikai autógyártó ugyanis közölte, hogy 1,5 milliárd dollár értékben vásároltak Bitcoint, ezzel jelezték a platformba fektetett bizalmukat, viszont emellett azt is tervezik, hogy a jövőben ezen kriptopénz alkalmazásával is lehetővé teszik a Tesla márkájú, általuk gyártott elektromos autók beszerzését. Ez természetesen újabb nagy ugráshoz vezetett az árfolyamban, a Bitcoin ára gyors ütemben emelkedett, elérve a 43 ezer dolláros szintet, innen pedig egészen 47 ezer dollárig kúszott fel a hivatalos érték, ami persze további kérdéseket vet fel ennek fenntarthatóságával kapcsolatban. Az emelkedést látva nyilván számos további magánszemély elgondodik majd a vásárláson, fontos azonban fejben tartani, hogy az árfolyam tulajdonképpen egyetlen nap alatt zuhanhat vissza nullára, attól függően, hogy az egyes kormányok milyen intézkedéseket hoznak majd meg.

Elon Musk cége azt egyelőre nem árulta el, hogy mikor tervezik a Bitcoin elfogadásának bevezetését, viszont azt közölték, hogy a lépést az igazgatótanács illetékes bizottsága jóváhagyta, ezt pedig egy átfogó jellegű, a vállalat saját befektetési stratégiájára vonatkozó döntés részeként tették meg, így a jövőben nemcsak Bitcoin, hanem akár a fizikai arany vásárlására is sor kerülhet, attól függően, hogy házon belül miként döntenek majd a továbbiakról. A Tesla illetékesei azt várják a döntéstől, hogy hosszabb távon jobb eredményeket érnek majd el a befektetésekkel, ezek diverzifikálásával a kockázatok is csökkennek, bár azt is megjegyzik, hogy a Bitcoinnal történő autóvásárlások szintén törvényhozói jóváhagyástól függnek, tehát a politikai bólintásra is várniuk kell majd.

Musk nemrég egy rövid Twitter-bejegyzéssel az eredetileg viccnek szánt dogecoin árfolyamát is felrobbantotta, ami jelzi, hogy meglehetősen nagy befolyással bír az átlagfelhasználókra. Meglátjuk, a jövőben mennyiben próbálják majd ezen befolyást korlátozni a politikai döntéshozók.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások