A Nothingé lett az Essential minden joga

A Nothingé lett az Essential minden joga

2021. február 16. 23:30, Kedd
Újabb információk szivárogtak ki a nemrég alapított cégről.

Január végén vált ismertté, hogy új ökorendszert hozna létre Carl Pei, a OnePlus társalapítója. A menedzser egy új vállalatot alapított, amelynek neve Nothing lett, de a várható termékeiről akkor még semmit sem lehetett tudni. Nemrég kiderült, hogy a Nothing rövid időn belül vezeték nélküli fülhallgatókat dobhat piacra. Az elképzelések megvalósítását elősegítheti, hogy a fiatal vállalkozás az elmúlt időszakban 15 millió dollárt gyűjtött össze olyan piaci szereplőktől, mint a Google Ventures.

Most a 9to5Google a Brit Szabadalmi és Márkavédjegy Hivatal adatbázisából származó információk alapján arról számolt be, hogy a Nothing megszerezte az Essential nevű társasággal kapcsolatos összes jogot. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Carl Pei mit tervez az Essential örökségével. A céget Andy Rubin, az Android alapítója hozta létre és elsősorban az amerikai piacon volt aktív. Az Essential 2017-ben jelentette meg az első és egyetlen okostelefonját, amelynek az értékesítése nagyon vontatottan haladt. A vállalat tavaly februárban befejezte a működését. Rubin újra fel akarta találni az okostelefont, de a nagy tervekből végül nem lett semmi.

A Nothing tavaly decemberben zárta le a finanszírozási körét, amelynek segítségével 7 millió amerikai dollár gyűjtött össze. A befektetők között volt Tony Fadell, az Apple egykori munkatársa és az iPod feltalálója, valamint Casey Neistat vállalkozó. Az új társaság székhelye Londonban lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások