4 éven át frissíti telefonjait a Samsung

4 éven át frissíti telefonjait a Samsung

2021. február 23. 14:24, Kedd
A cég esetében ez duplázást jelent, különösen a szerényebb készülékeknél.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is írtunk az okostelefonok frissítési ciklusáról, valamint azok javíthatóságáról, az ezzel kapcsolatban megjelent hírekről. Nemrég kiderült, hogy az első számú dél-koreai gyártó korlátozná telefonjai javíthatóságát, a Qualcomm viszont közzétette, hogy 4 évig biztosítanák az új típusok frissítéseit. A Samsung most ezt a példát követi, ráadásul nemcsak a csúcskategóriás példányoknál.

A vállalat hivatalos közleményben jelentette be, hogy módosították az eddig alkalmazott gyakorlatot, így a jövőben ők is 4 teljes éven keresztül garantálnák a biztonsági frissítéseket. Korábban ezt a legtöbb esetben 2 éven keresztül tették csak meg, bár itt kivételt képeztek az abszolút csúcskategóriás megoldások, elsősorban a Galaxy S-sorozat tagjai, amelyeknél egy harmadik évet is kaptunk, viszont mindez most megváltozik. Nagyon jó hír a felhasználóknak, hogy nemcsak a csúcskategóriában szánják el magukat a módosításra, illetve a picit régebbi készülékek is részesülnek annak előnyeiből, a lépés részeként ugyanis a 2019 óta piacra dobott telefonok kapják majd meg a kitolt frissítési ciklust.

A listán a Galaxy S10 vezeti fel a további készülékeket, amelyek között táblákat is találunk, vagyis itt több régebbi Galaxy Tab is bekerült az érintettek csoportjába. Ahogy írtuk, nemcsak a csúcskategóriában élvezzük majd az előnyöket, példaként említhető a Galaxy A10e, amely szintén megkapja majd a harmadik és negyedik évet, ez pedig nagylelkűbb ajánlat, mint a Qualcomm és a Google hasonló kezdeményezése – utóbbi cég kizárólag a jövőben piacra dobott készülékeknél alkalmazza majd a gyakorlatot, partnerüknek pedig nyilván nincs sok befolyása az Exynos-chipekkel megjelenő változatokra. A bejelentésben megtaláljuk a részletes listát, eszerint a hajlítható telefonok, a Galaxy S-, Note-, A-, XCover-, valamint Tab-család 2019 óta megjelent tagjai kapnak jobb, kitolt támogatást.

Összesen nagyjából 130 különböző típust érint a változtatás, a frissítéseket továbbra is a hivatalos támogatói oldalon találjuk majd meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások