Érkezőben az új PlayStation VR

Érkezőben az új PlayStation VR

2021. február 24. 14:19, Szerda
Nagy előrelépést ígérnek a teljesítmény és a kényelem terén.

A Sony eredetileg még 2016-ban mutatta be saját VR-megoldását, amely az akkor csúcsnak számító saját konzolhoz jelent meg, annak egyfajta kiegészítőjeként. Azóta több másik fejlesztés is népszerűvé vált, többek között az Oculus és a Valve jóvoltából, a japán gyártó azonban már készül az új változattal, amely nagy előrelépést ígér.

A cég saját blogjában tette közzé a hosszabb bejegyzést, amelyben a soron következő verzió közelgő megjelenéséről írnak, bár ezzel kapcsolatban kihangsúlyozzák, hogy a munka jelentős része még hátravan. Rögtön hozzáteszik ehhez azonban, hogy amint sort kerítenek a hivatalos megjelenésre, mind a teljesítmény, mind pedig az interaktív jelleg terén komoly előrelépést tapasztalunk majd, ennek révén pedig még inkább beleélhetjük majd magunkat a helyzetbe, remélhetőleg (és talán sajnos) olyan szinten, mint soha korábban. A magyarázat szerint igyekeznek javítani minden jellemzőn, a felbontás mellett itt megemlítik a látószöget, valamint a bevitelt is, de a kényelemről sem feledkeznek el.

Ez utóbbi javítása érdekében az új PlayStation VR mindössze egyetlen kábellel csatlakozik majd a PS5 konzolhoz, amivel egyszerűbbé válik annak használata. Emellett azonban új kontrollereket is bemutatnának, amelyek a DualSense Wireless ergonómiáját és felhasználói élményét emelnék át, ezzel hosszú évekre lefedve a területet, biztosítva a megoldás jövőállóságát. Ami a megjelenést illeti, erre az idei évben még nem kerül sor, ami azt jelzi, hogy valóban komoly munka vár a mérnökökre, eközben viszont a meglévő DualSense-vezérlők kapcsán folytatódik a vita, mégpedig egy új elemzéssel, amelyben arra figyelmeztetnek, hogy az elsőként jelentett problémák idővel súlyosbodni fognak.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Sony előtt ezzel újabb akadály jelenik meg, ezzel kezdeniük kell valamit, mielőtt a PS5 valóban széles körben elterjed.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások