Bemutatkozott az e-Hummer

Bemutatkozott az e-Hummer

2021. április 6. 12:05, Kedd
A nagy átállás részeként fut be az elektromos SUV, nem túl kedvező áron.

Február elején számoltunk be arról, hogy a GM 2035-re váltana teljesen elektromos autókra, vagyis az előttünk álló nagyjából másfél évtizedben kezdenék meg az új korszakot. Ennek részeként dobják piacra az e-Hummert, amelynek piaci megjelenése azonban még várat magára.

A most bemutatott modell teljes hivatalos neve 2024 Hummer EV SUV, amely már jelzi, hogy az idei évben hiába várunk a debütálásra. Egyelőre bizonyos technikai részleteket, a külsőt, valamint a várható összeállításokat és az ehhez kapcsolódó kereskedelmi árakat árulták el a nagyközönségnek, ebből azonban már képet alkothatunk arról, hogy mire számíthatunk ezen a területen. A gyártó bejelentésében elhangzik, hogy az amúgy igencsak méretes jármű egy 830 lóerős elektromos motort kap, mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-s sebességre, miközben a hatótáv 400 és 480 km között lesz. A nagy méret miatt helyet kapott a listán az úgynevezett „rák üzemmód” is, ennek révén mind a négy kerék elfordítható, vagyis átlósan is tudunk majd mozogni a monstrummal, ami nagy mértékben megkönnyítheti a parkolást.


A tervek szerint az első példányokat 2023-ban kezdik majd értékesíteni, jelenleg mindössze az előrendelési opció él az érdeklődők számára. A városi terepjáró változatot 110 ezer dollár körüli áron adják majd, ez viszont az Edition 1 ára lesz, amelyhez egy extrém-offroad csomag is elérhető lesz. Az alapmodell ára ennél kedvezőbb lenne, a 80 ezer dolláros tétel azonban még mindig nagyon jelentős, nem beszélve arról, hogy ez utóbbi várhatóan csak 2024-ben jelenik majd meg a piacon. Az autó a szintén tervezett e-pickup testvére lenne, a pickup viszont nagyobb akkumulátort kapna, ezzel fél másodperccel gyorsabb lesz a 100 km/h-s iram elérése, amit kereken 1000 lóerő, illetve 500 km feletti hatótáv egészítene ki.

A hagyományos modellek gyártását a cég még 2010-ben állította le, az újraélesztésről eredetileg még 2019 elején döntöttek házon belül, amit azzal indokolnak, hogy ők is látnak fantáziát az e-terepjárókban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások