Kitörne a láthatat­lanságból a SuSE

Kitörne a láthatat­lanságból a SuSE

2021. április 6. 23:46, Kedd
Bár a vállalatot megkerülni nehezen lehet, mégis szinte ismeretlen.

Melissa Di Donato, a SuSE vezetője 30 000 fejlesztő munkáját menedzseli és ambíciózus terveket dédelget. Mindenekelőtt világszerte ismertté akartja tenni a disztribúció nevét, másrészt tőzsdére szeretné venni a nürnbergi székhelyű szoftverfejlesztő céget. Di Donato kijelentette, hogy folyamatosan visszaadnak a közösségnek: szabad letöltéseket, képzéseket, tanúsítványokat és megpróbálja elérni, hogy egyre több alkalmazás készüljön a SuSE disztribúcióra.

A SuSE legnagyobb problémáját jelenleg az jelenti, hogy a világ legnagyobb gazdasági szereplőivel dolgozik együtt, de alig tudja valaki, hogy az általa fejlesztett technológiák milyen rendszerekben találhatók meg. A menedzser mindezt úgy kommentálta, hogy valószínűleg ők a legfontosabb olyan technológiai társaság, amelyről a legtöbben még csak nem is hallottak.

A társaság első embere hozzátette, hogy a világ tíz legnagyobb kereskedőcége közül kilenc a partnerük, de ugyanez mondható el a repülőgép-gyártásról és az űriparról, ahol a 14 legnagyobb vállalattal együtt dolgoznak, a gyógyszeriparról (a 15-ből 13 céggel együttműködnek) és az autóiparról. Az utóbbinál a tíz legnagyobb gyártó a partnerüknek számít. A SuSE megtalálható a járműfedélzeti rendszerekben éppúgy, mint a mammográfiás eszközökben, csak éppen erről alig tud valaki, mert a társaság neve vagy logója nem szerepel sehol.

A cég bevétele tavaly októberig több mint 450 millió dollárt tett ki és jól járt a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel. Ugyanakkor vannak negatív hozadékok is. Így például Di Donato míg az első száz munkanapján felkereste a vállalat 97 ügyfelét, a járvány idején azonban nem tudott senkivel sem személyesen kommunikálni és ez érezteti a hatását. A vezető ugyanakkor nem adja fel az elképzeléseit és többek között azt akarja, hogy a SuSE legyen a világ leginnovatívabb cége és az új fejlesztésekben is ők szeretnének lenni az elsők. A társaság piaci értékét 9 milliárd euróra becsülik. Az EQT svéd pénzügyi befektetői csoport 2018 közepén 2,5 milliárd dollárért vásárolta meg a konszernt a Micro Focustól. Di Donato munkája azóta kezd beérni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások