A modern érába jön vissza a Battlefield 6

A modern érába jön vissza a Battlefield 6

2021. április 12. 17:55, Hétfő
Az új játékban számos friss katonai fejlesztést és további funkciókat láthatunk majd.

A Battlefield-sorozat esetében a rajongók egy része némileg csalódottan vette tudomásul a történelmi érák közötti ugrálást, ahogy a modern epizódok után az EA a két világháború témáját látogatta ismét meg. Most már készül a hatodik példány, amely a friss pletykák szerint ismét modern, esetleg kissé futurisztikus jelleget kapna.

Egy külsős értesülés alapján írhatunk most arról, hogy a Battlefield 6 (amelyen házon belül már gőzerővel dolgoznak) néhány új funkcióval és eszközzel bővülne ki, ezzel követnék ugyanis le az elmúlt évek valós katonai fejlesztéseit. Emlékeztetnek arra, hogy a Battlefield 4 esetében, a Siege of Shanghai nevű térképen, egy hatalmas felhőkarcoló összedőlésével változtathattuk meg a tájképet, ami taktikai jellegű módosításokat is kikényszerített, az új játékon belül pedig ehhez hasonló, szintén meglehetősen drasztikus eltéréseket idézhetünk elő, mégpedig nemcsak robbantásokkal, hanem természeti katasztrófákon keresztül, legyen szó földrengésről, tájfunról, vagy akár tornádóról és áradásról.

A sorozat hatodik tagja a közeljövőben, esetleg egy picit későbbi időszakban játszódna, ezzel a 2030-as évek katonai (háborús) viszonyait ábrázolná, bár ezzel kapcsolatban nyilván nem szögezhetjük le, hogy valósághű képet kapunk majd, tekintettel arra, hogy ezt először a valós életben kellene (vagy inkább nem kellene) látnunk. Némileg futurisztikus külcsínt kaphat a játék, a hírek szerint éppen jelenleg zajlik ezen új fegyverek és eszközök fejlesztése és integrálása, ennek révén többek között egy olyan robot is megjelenne a harctéren, amely erősen hasonlít a Boston Dynamics Mule nevű eszközére. Ezt persze egyelőre nagy adag óvatossággal kell kezelnünk, viszont jó esély van arra, hogy a fejlesztők a jelenleg tesztelés alatt álló eszközöket is mellékelik majd a játékban.

Ami a hivatalos megjelenést illeti, erre az idei ősz folyamán kerülhet sor, a játékot magát a júniusban esedékes E32021 alatt láthatjuk majd először.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások