Az LG-től rendelt OLED-paneleket a Samsung

Az LG-től rendelt OLED-paneleket a Samsung

2021. április 12. 22:31, Hétfő
A két fél történelmi együttműködést alakíthat ki.

Az LG OLED-televíziói többek között azért népszerűek, mert kiváló a színmegjelenítésük és gyors a reakcióidejük. Ezen előnyök miatt az MTN és a Sammobile híroldalak értesülései alapján a Samsung a jövőben az LG-től is vásárolni fog paneleket az OLED- és a QLED-tévéihez. A megrendelésről a két óriáscég menedzsmentje már korábban megállapodhatott és egy átfogó történelmi együttműködés kezdetét jelentheti.

A Samsung az esztendő második feléig legalább egymillió nagy méretű OLED-panelt rendelt az LG-től, míg a következő évre megrendelt mennyiség 4 millió panel. Ez az LG panelgyártási kapacitásának a jelentős részét teszi ki, ugyanis jelenleg a társaság körülbelül 8 millió OLED-panelt tud készíteni évente. A megrendelést a Samsung két okból adhatta le. Az egyik az, hogy az LCD-panelek ára jelenleg növekszik, míg a másik, hogy a vállalatnak problémái vannak a következő generációs QLED-tévéi gyártásával kapcsolatban, így a további panelek beszerzése nélkül nem tud elegendő készüléket előállítani a meglévő kereslet kielégítésére.

A Samsung egyelőre nem kommentálta az információt. Amennyiben az MTN értesülései helytállónak bizonyulnak, akkor a Samsung az első OLED-televízióját a 2022 januári Consumer Electronics Show keretében mutathatja be. A Samsung 2020 decemberében jelentette be a MicroLED-tévéjét, míg januárban Mini-LED-es televíziókat mutatott be.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások