Mobilra jön a Battlefield

Mobilra jön a Battlefield

2021. április 26. 17:05, Hétfő
Mégpedig egy önálló játék formájában, elkülönülve a konzolos és PC-s vonaltól.

A hordozható készülékek előtérbe kerülésével, valamint az ilyen kütyüket használó vásárlók tömegének hatalmassá duzzadásával a játékok területén is egyre nagyobb hangsúlyt helyeztek a szegmensre, így a jelentős kiadók több nagy nevet hoztak át, ezzel próbálva kiaknázva a megváltozott helyzetet. Most az EA egyik nagy hiányzója jelenik meg a területen, komoly hiányosságot pótolva.

Az EA a napokban jelentette be, hogy már készülnek a Battlefield áthozatalára, itt viszont nem egyszerű portolásról beszélhetünk, hiszen egy némileg különálló, teljesen új játék jelenik majd meg a hordozható kütyükön, amely ugyan a családba illeszkedik, mégsem lesz valamelyik meglévő PC-s vagy konzolos változat puszta másolata. A hivatalos megjelenésre a jövő évben kerítenének sort, addig is mindössze annyit árulnak el, hogy a sztori és a kialakítás teljesen új, a megszokottól eltérő lesz, viszont igyekeznek olyan alkotást piacra dobni, amely teljes értékű, a játékosok képességeire alapozó élményt nyújt. A fejlesztést az Industrial Toys végzi, szoros együttműködésben a DICE munkatársaival.

A kiadó maga korábban több alkalommal beharangozta a mobilos Battlefield létezését, annak esetleges megjelenését, erre azonban eddig nem került sor. Mindeközben a Fortnite és egyéb címek igazolták, hogy van logika a lépésben, a hordozható szegmenst is magába foglaló stratégia egyre nagyobb hangsúlyt kap a vetélytársaknál, különösen ami az FPS-ek kategóriáját illeti. Az EA eddig az Apex Legends Mobile kiadójaként volt jelen ezen a területen, így a Battlefield sorrendben a második alkotásként jelenik majd itt meg, legalábbis ami a nagyobb, jól ismert neveket illeti.

Ami a sorozat PC-re és konzolokra érkező új tagjára vonatkozik, ez az idei év végén jelenik majd meg, a cég szerint minden korábbinál magasabb szintű élményt nyújtva, minden területen előrelépést garantálva – ennek kihangsúlyozása érthető, még akkor is, ha a játékosok oldalán némi fáradtság látszik.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások