Felzárkózott a frissítéseknél a Microsoft

Felzárkózott a frissítéseknél a Microsoft

2021. április 30. 14:55, Péntek
A két legújabb Windows-verzió adja a tábor nagy részét, a cég igencsak jól szerepel.

A redmondi cég a napokban tette közzé a harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó részletes jelentését, amelyben szép számokról adnak hírt. Sikerült növelni a bevételt és a tiszta profitot, eközben pedig a Windows kapcsán is további részletek derültek ki.

A jelentésben arról olvashatunk, hogy az egy évvel korábbi helyzethez képest a bevétel 19 százalékkal, a profit pedig még ennél is nagyobb mértékben, 38 százalékkal ugrott meg, ami részben a pandémiának és az ezáltal előállt új körülményeknek köszönhető. A Windows 10 már összesen mintegy 1,3 milliárd különböző készüléken megtalálható, viszont gyakorlatilag minden részleg és mindegyik fontosabb tevékenység esetében további javulást sikerült elérni, a növekedés mértéke 10 és 45 százalék közötti volt, attól függően, hogy mely részleg eredményét hasonlítjuk össze az egy évvel korábbival. A Windows OEM esetében előbbi szám érvényes, ezzel kapcsolatban érdekes, hogy a még részletesebb lebontás szerint a non-Pro változat 44 százalékos emelkedést mutathatott fel, míg a Pro kapcsán 2 százalékos visszaesést regisztráltak. A Surface-család eközben 12 százalékos növekedést ért el, a játékoknál azonban 50 százalékos volt a különbség, az Xbox-hardver pedig ebben a tekintetben magasan az első helyen végzett a maga 232 százalékos javulásával.

Az AdDuplex ezzel csaknem egy időben tette közzé saját szokásos havi felmérését, amelyben ezúttal az áprilisi számokat árulják el a nagyközönségnek, mégpedig 5 ezer különböző, a Microsoft Store kínálatában elérhető alkalmazás követésével. Ebből megtudjuk, hogy a cégnek sikerült felzárkóznia a frissítések terén, a Windows 10 esetében ugyanis a két legújabb változat már a teljes tábor 80 százalékát teszi ki. A 2004-es verzió, amely tavaly májusban jelent meg, továbbra is az első helyen tanyázik 40,6 százalékkal, ezt követi a legújabb, 20H2-es változat 40,1 százalékkal, míg a 1909, amely most érkezik el támogatási ciklusának végéhez, már csak 11,1 százalékon szerepel.

A következő jelentős frissítés, a 21H1, hamarosan befut, ezzel az első alkalommal lesznek elérhetők ugyanazon foltozások az első három helyen szereplő verzióhoz, mivel mindhárom ugyanazon alapokra épül.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások