Veszteségmentes zenét kínálhat az Apple Music

Veszteségmentes zenét kínálhat az Apple Music

2021. május 17. 23:25, Hétfő
Minőségi előrelépés valósulhat meg a platform esetében.

Az Apple Music menüjében egy új bejelentés bukkant fel (Get ready. Music is about to change forever) és egy videoanimáció egy forgó Apple Music logót mutat. A The Verge azt találgatta, hogy a szolgáltatás vagy Hi-Fi-Streaming- vagy Dolby Surround Sound-támogatást kaphat. Az előbbire a platform androidos alkalmazásában elhelyezett kód utalt, amelyben két új stream-minőségi szint volt elhelyezve. Az első esetében a 24 bites adatráta mellett 48 kHz volt az ismétlési frekvencia, amely csupán kisebb előrelépést jelentene a CD-minőséghez (16 bit, 44,1 kHz) képest. Emellett pedig volt egy 24 bites, 192 kHz-es opció is.

A kódban olyan hivatkozások is voltak, amelyekből kiderült, hogy a magasabb minőség nagyobb adatfelhasználást is jelent. Amíg jelenleg egy 3 perces zeneszám esetében az Apple Music 6 megabájt tárhelyet igényel, addig az első új stream-minőségi szint esetében már 36, míg a másodiknál 145 megabájtot. Amennyiben az ajánlatok valóban elérhetők lesznek, akkor a kaliforniai konszern felzárkózhat az olyan vetélytársai mellé, mint az Amazon Music HD, a Deezer és a Tidal. A kiszivárgott információk alapján a Spotify hamarosan szintén hasonló ajánlatot mutathat be.

A MacRumors mindezt azzal egészítette ki, hogy a felfedezett módosítás azt is jelentheti, hogy az Apple egy teljesen új térbeli hangzást akar kínálni a felhasználóknak. Ebben az esetben a forgó Apple Music logó a 360 fokos hangzásra utalhat, ezt a funkciót pedig a Dolby bevonásával kínálhatja az óriáscég. Ezt erősíti meg, hogy a kódban szerepel a Dolby Audio és a Dolby Atmos kifejezés is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások