Az Amazoné lehet az MGM

Az Amazoné lehet az MGM

2021. május 20. 17:46, Csütörtök
A hollywoodi filmstúdió könnyen a kereskedelmi konszern tulajdonába kerülhet.

A The New York Times számolt be arról, hogy az elsősorban a James Bond filmekről ismert Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) filmstúdiót az Amazon vásárolhatja meg. Az óriáscég szeretné kibővíteni a Prime Video nevű stream-szolgáltatását és ezért az MGM-et nézte ki, amelynek a megszerzésére a kiszivárgott értesülések alapján 9 milliárd amerikai dollárt sem sajnálna. A közelmúltban egyébként nem csupán az Amazon akarta megvenni a Metro-Goldwyn-Mayert, hanem az Apple is, de a kaliforniai társaság végül arra az álláspontra jutott, hogy a filmstúdió csak 6 milliárd amerikai dollárt ér.

Az 1924-ben a Metro, a Goldwyn és a Mayer egyesítésével létrehozott MGM médiatára mintegy 4000 filmet, köztük számos klasszikus alkotást és számos ismert televíziós sorozatot (A szolgálólány meséje stb.) tartalmaz. A filmstúdió 2010-ben csődbe ment és azóta a New York-i székhelyű Anchorage Capital fedezeti alap tulajdonában van. Az már néhány hónapja ismert volt, hogy az Anchorage Capital az MGM értékesítésének lehetőségét tanulmányozza.

Amennyiben az Amazon megvásárolja a filmstúdiót, akkor az a vállalat történetének a második legnagyobb tranzakciója lesz a Whole Foods Market 2017 júniusi megszerzése után. A konszern fontos elemnek tekinti a Prime Video stream-platformot és szeretné azon keresztül a több mint 200 millió előfizetővel rendelkező Prime programját vonzóbbá tenni a felhasználók számára.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások