A játékok felé nyitna a Netflix

A játékok felé nyitna a Netflix

2021. május 26. 10:02, Szerda
Az interaktív tartalmak felé mozdulnának el, az első körben toborzással.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban látunk híreket arról, hogy kifejezetten nagy nevek vezetnek be új szolgáltatásokat, amelyek már egyértelműen a játékstreaming piacára való belépést, annak jelentős kibővítését célozzák meg. Ebbe a sorba áll most be a Netflix, amely már felvette a kapcsolatot a szegmensben érdekelt szakértőkkel és cégvezetőkkel.

Egy külsős forrás számolt be elsőként arról, hogy a cég az ezen a piacon tevékenykedő vezetőkkel egyeztet, bár az egyelőre még nem világos, hogy pusztán a véleményükre kíváncsiak (az esetleges belépésre, illetve magával a piacra, annak viszonyaira vonatkozóan), vagy esetleg már szerződtetni akarják ezen személyeket, hogy minél jobb esélyekkel eredjenek a vetélytársak nyomába. Csaknem ezzel egy időben saját szóvivőjük adott rövidebb nyilatkozatot, amelyben elismerte, hogy valóban érdeklődnek az interaktív tartalmak, azok jelentősebb alkalmazása iránt, ez szerinte jól beleilleszkedik a korábbi bővítések sorába (lásd különböző nyelvek támogatása, egyéb műfajok, így például dokumentumfilmek és reality-k bevezetése), bár ezen a téren korábban már szintén láthattunk némi tapogatózást, elég csak a Stranger Things vagy a Bandersnatch felbukkanására gondolni.

Egyes vélemények szerint az Apple Arcade platformhoz hasonló funkció megjelenésére számíthatunk, amiben valóban van némi ráció. Ez utóbbi szolgáltatás havi 5 dolláros áron kínál hozzáférést több mint 180 mobilos játékhoz, amelyeket az egész családdal megoszthatunk, egy ilyen lépéssel pedig egy óvatos próbálkozást hajtanának végre egy olyan területen, amelyen már a Google és az nVidia is jelen van, mégpedig nem is akármilyen pozíciókkal. Valószínűnek tűnik, hogy inkább az interaktív tartalmak lesznek a középpontban, bár az is felmerült, hogy az online játékkölcsönzés bevezetése mellett döntenek, amellyel megkönnyítenék az eltérő műfajokkal való megismerkedést és a meglévő tábor kiszélesítését.

Amennyiben további konkrétumokról számolnak be az illetékesek, erről mi is hírt adunk majd, addig is érdeklődéssel figyeljük a fejleményeket.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások