Elfogadhatja jövőben a kripto­valutákat az Apple

Elfogadhatja jövőben a kripto­valutákat az Apple

2021. június 2. 22:54, Szerda
Egy álláshirdetés indította el a találgatásokat.

Nemrég megjelent egy álláshirdetés, amelyben az Apple üzletfejlesztési menedzsert keresett az alternatív fizetési szolgáltatásokkal kapcsolatban. Az illetőtől elvárták, hogy átfogó és legalább 5 éves tapasztalatokkal rendelkezzen a virtuális fizetőeszközök területén. A kiválasztott jelentkező az Apple Pay szolgáltatást és az iPhone pénztárca-alkalmazását fejlesztő csoportba kerülne.

Mindez azonnal olyan találgatásokhoz vezetett, hogy a társaság a jövőben elfogadhatja majd a rendszerében a digitális pénzek használatát. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor kiderült az is, hogy a Coinbase kriptovaluta-szolgáltatás elérhetővé válhat az Apple digitális pénztárcájában, erre utaltak az App Store rendszerében megjelent bejegyzések.

Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, úgy a kaliforniai óriáscég hatalmas befolyásra tehet szert a virtuális fizetőeszközök árfolyamának alakításával kapcsolatban, hiszen iOS-használók millió számára válhatna egyetlen pillanat alatt elérhetővé a digitális pénzek alkalmazása és minden egyes iPhone készülék tulajdonosa megkapná a saját virtuális pénztárcáját. Ez pedig azonnal jelentős mértékben felgyorsítaná a kriptovalutákba való befektetéseket és erősítené azok elfogadását is. Elég csak arra gondolni, hogy amikor a Tesla bejelentette a bitcoin elfogadását, az rendkívüli módon befolyásolta a virtuális fizetőeszköz árfolyamát, miközben a valódi hatás (a tényleges forgalom) sokkal kisebb volt, és azóta már meg is szűnt ez a lehetőség.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások