Monokróm minikonzol van érkezőben

Monokróm minikonzol van érkezőben

2021. június 11. 15:57, Péntek
A Panic megoldása szintén a nosztalgiára épít, a vártnál magasabb áron.

Az elmúlt hónapokban több érdekes megoldásról olvashattunk a konzolok szegmenésben, ezek jelentős része kisebb méretben igyekezett felkelteni a felhasználókban rejtőzködő nosztalgikus érzéseket. A Valve állítólagos fejlesztése ugyan nem erre épít, viszont az Atari VCS már kifejezetten ide tartozik, most pedig egy újabb jelölt van érkezőben.

A Panic a Playdate néven rántotta le a leplet saját monokróm megoldásáról, eredetileg még 2019 folyamán, bár akkor egy tavalyi hivatalos megjelenést vetítettek előre. Ebből (leginkább a pandémia miatt) nem lett semmi, viszont eközben rövid Twitter-bejegyzésekkel igyekeztek fenntartani az érdeklődést, ezek között videókat is láthattunk, így volt némi fogalmunk arról, hogy mire is számíthatunk. A hónap elején azt jelezték, hogy kedden rántják le a leplet a főbb részletekről, de azt is elárulták, hogy az előrendelési ár a korábban közöltnél magasabb lesz, ez ugyanis 179 dollár, viszont cserébe 2-ről 4 GB-ra növelik a belső tárolót, az ingyenesen megjelenő, a minikonzollal együtt elérhetővé váló játékok száma pedig eközben 12-ről 24-re ugrik.


A fent megtekinthető bemutató előtt leszögezték, hogy az előrendelés nem rögtön indul, erre az érdeklődőknek bőven lesz idejük felkészülni. Ami a technikai részleteket illeti, a képeken korábban is látható kisebb, monokróm kijelző mellett D-pad, további gombok, valamint egy érdekes, a készülék oldalán elhelyezett kurbli bukkan fel a konzolon, ez utóbbi analóg bevitelre szolgál. A bemutatón több újabb részletről is lerántották a leplet, ezek között zenehallgatásra szolgáló dokkoló, az első szezonban megjelenő játékok, valamint néhány fejlesztői előzetes is látható volt. Az előrendelés az elmondottak szerint a következő hónapban, vagyis júliusban indul, most arra tettek ígéretet, hogy a 20 ezres készlet nem fog gyorsan elfogyni – ez hihetőnek tűnik, kérdéses ugyanis, hogy mennyiben lesz kereslet egy ilyen megoldásra.

A Twitter-lapon további frissítések és hírek látnak majd napvilágot, meglátjuk, mennyire lesz sikeres a piaci megjelenés.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások