Mesterséges intelligencia céget vett a Zoom

Mesterséges intelligencia céget vett a Zoom

2021. július 6. 08:36, Kedd
A népszerű videós szolgáltatás új funkciókkal bővülhet a jövőben.

A Zoom Video Communications megvásárolta a Karlsruhei Technológiai Intézetből (KIT) korábban kiszervezett Karlsruhe Information Technology Solutions - Kites GmbH-t. A társaság munkatársai a valós idejű beszédfelismerés és -fordítás szakértőinek számítanak, s segíthetnek a Zoomnak abban, hogy javítani tudjon a gépi fordításban. Az amerikai vállalat a jövőben befektetésekkel fogja támogatni a Karlsruhe városában zajló kutatásokat és egy átfogó németországi kutatási és fejlesztési helyszínt akar kiépíteni.

Alexander Waibel professzor és Dr. Sebastian Stüker, a Kites GmbH munkatársai olyan termékek megalkotásán dolgoznak, amelyek a természetes és spontán beszédet a mesterséges intelligencia módszerével automatikusan dolgozzák fel. A céget 2015-ben alapították azzal a céllal, hogy a kutatási eredményeket valódi alkalmazásokba integrálják. A munkaterületek közé tartozik az automatikus beszédfelismerés, a gépi fordítás, a beszédtámogatás, az emberi tolmácsok műszaki támogatása és a szimultán fordítás.

Waibel közölte, hogy évekkel ezelőtt azért hozták létre a vállalkozást, hogy lebontsák a nyelvi akadályokat és a beszéden túlnyúló interakciókat a mindennapi élet részévé tegyék. Becsülik a Zoom azon képességét, hogy világszerte egyszerűen köti össze az embereket és úgy vélték, hogy a platform a legjobb partner a számukra a céljaik megvalósításában.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások