Mobilra jön az első hat Final Fantasy

Mobilra jön az első hat Final Fantasy

2021. július 5. 17:16, Hétfő
Júliusban az első három játék jelenik meg, őket követi majd a másik hármas.

A Square Enix eredetileg még az E3 2021 alatt jelentette be, hogy belátható időn belül a hordozható kütyükön is elérhetővé teszik a franchise első hat tagját, aminek köszönhetően a rajongók a régebbi változatokat is kipróbálhatják majd ezen készülékeken. Most felbukkant a megerősítés, amelyből újabb részletek derülnek ki.

A hivatalos közleményben arról olvashatunk, hogy a japán fejlesztő még a hónap vége előtt mind a hat játékot elérhetővé teszi a Steam oldalán keresztül, mégpedig frissített kinézettel, így PC-nken ezek mindegyikét kipróbálhatjuk majd. Ami viszont a mobilos szegmenst illeti, itt a hónap folyamán az első három játék jelenik majd meg az Android és az iOS saját online boltjában, így a régebbi példányok július 29-től lesznek majd elérhetők. Mindegyik cím újrarajzolt karakterekkel és háttérrel bukkan fel a kínálatban, a 2D-pixelek az eredeti művész közreműködésével újulnak meg, emellett pedig (a szintén az eredeti szerző ismételt bevonásával) kiegészült zenei anyagot, valamint némileg javított játékélményt és irányítást kapunk majd.


A további extrák között említik meg a galériát, a mellékelt bestiáriumot, a zenelejátszót, valamint a mentések lehetőségét, ezzel egy időben azonban azt is kiemelik, hogy a Steam internetes áruházában a sorozat első hat tagját egy csomagban kínáló ajánlat jelen pillanatban 75 dolláros áron beszerezhető, ezzel 20 százalékos kedvezményt kínálnak a játékosoknak. Az újítások (frissítések és kiegészítések) listája megegyezik a fent említettekkel, de az egyes példányokat külön-külön is beszerezhetjük, amennyiben erre van igényünk. Két eltérő megoldás között választhatunk tehát, ennek révén mind a teljes csomag, mind pedig annak alkotóelemei megvásárolhatók.

A mobilos online boltokban az előrendelés lehetősége egyelőre nem elérhető, ezt a későbbiekben villantják majd fel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások